• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Viisakus ja täpsus suhtlemises on edukuse alus

  Viisakus ja täpsus kuuluvad ärieeti-ka juurde. Prantsuse kuningas Louis XVIII on tsiteerinud: «Täpsus on kuningate viisakus ja heade inimeste kohustus».
  Tihti ootame teenindajatelt paremat teeninduse kvaliteeti ja korrektsust, ent kas meie oleme alati korrektsed? Liigagi tihti tuleb ette pettumusi nii tööl kui ka eraelus, kus sarjame mõtteis klienti, kolleegi või tuttavat lubaduste mittetäitmise pärast. Enamasti ei jõuta õigel ajal kohale või jäetakse sootuks tulemata. Ka peetakse paljuks plaanide muutustest teatada.
  Infopuudus ja altvedamised löövad sassi päevaplaani, seavad ohtu teised kokkusaamised, põhjustavad suurt ajakulu ning lõpptulemusena on töö häiritud või tulemus ebakorrektne. Mitte ainult ärijuhtimise juures, vaid ka madalamatel tasanditel töötavatel inimestel (maaklerid, ajakirjanikud, teenindajad jms) on tööpäev väga tihe. Ühe inimese (ka kliendi) vastutustundetu samm võib põhjustada terve viivituste ahelreaktsiooni ja segaduse -- närvipingest, saamatajäänud tuludest ning enda või firma maine kõigutamisest rääkimata.
  Seega, nõudes firmade töötajailt või kolleegidelt rohkem viisakust, ärgem unustagem olla ise korrektsed. Tähtsaim on teha endale selgeks, mida soovitakse ja teiselt inimeselt või firmalt oodatakse. Võimalikest plaanide ja olude/võimaluste muutustest tuleb ette teatada. See on kasulik nii tööl kui ka eraelus.
  - kõigepealt tee selgeks, mida soovid ja/või millist teenust firmalt ootad;
  - kaalu läbi oma soovi täitmise võimalused (sh finantsilised);
  - formuleeri oma soov võimalikult täpselt;
  - jäta kindlasti oma kontaktandmed;
  - kokkulepitud ajaks tule alati kohale, ootamatuse korral teavita sellest maaklerit;
  - pärast objekti nägemist ja otsustamist ära unusta teatada oma otsusest maaklerile;
  - pea meeles, et unustamine ja kohusetundetus tekitab ajakulu, põhjustab segadust ning võib kahjustada enda ja firma mainet, samuti võib see põhjustada majanduslikku kahju;
  - lepinguid koostades tutvu nendega enne allakirjutamist ning võimalikud küsimused esita kohe;
  - kinnisvara müüki andes anna tõest infot objekti kohta;
  - kui kokkulepitud aegadest ei õnnestunud kinni pidada ja ette hoiatada, vabanda esimesel võimalusel.
  Hea tuju, asjalikkus ja konkreetsus tulevad kasuks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: kõrge hinnatase jääb püsima ja vähendab ostujõudu
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Akzo Nobel Baltics 35. Kuidas väikesest värvitehasest sai globaalne ettevõte
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.