• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigikogu tõstis kütuseaktsiisi määra

  «Opositsioon loodab, et koalitsioonil on tänasel istungil hääli vähem,» ütles riigikogu rahanduskomisjoni esimees Olev Raju. Eilsel istungil sattus Raju tubakaaktsiisi seaduse muutmise seaduse vastuvõtmise eel opositsiooni rünnaku alla, sest hääletamisele minevas eelnõus oli üks sõna sattunud tekstis valesse kohta.
  Mõõdukate fraktsiooni esimehe Mihkel Pärnoja sõnul on õigem kütuseaktsiisi tõstmine kavandatust väiksema sammuga. «Kui kütuse puhul ei ole illegaalne müük praktiliselt võimalik, siis isegi valitsus prognoosib põrandaaluse tubakakaubanduse kasvu 5 protsendilt 15-le kogumahust,» ütles Pärnoja. Tema sõnul võetakse tubakaaktsiisi muudatus tõenäoliselt täna vastu, kuid opositsioonil säilib lootus riigieelarve arutamise käigus selle teema juurde tagasi tulla.
  Majanduspolitsei vaneminspektor Eero Kosk ei jaganud hirmu, et tubakaaktsiisi tõus võiks salakaubandust hoogustada. «Praegu müüvad salasuitsu vaid üksikud paadialused turgude väravas. Enamasti on tegu võltsingute või kolmandast maailmast pärit ebakvaliteetsete sigarettidega. Tänu maksumärkidele on olukord kontrolli all ja halvenemist ette näha pole,» ütles Kosk.
  Peale kütuseaktsiisi seaduse muutmise seaduse peab riigikogu enne 1998. a riigieelarve kinnitamist vastu võtma veel neli eelarvega seotud seadust. Kolm nendest jäävad rahanduskomisjoni tegevusvaldkonda: tubakaaktsiisi seaduse muutmise seadus, hasartmängu seadus ja maamaksu seadus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
ELMO Rendi aktsia püüdleb IPO hinna juurde tagasi
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Eestis kahtlustatakse esimesi juhtumeid uue koroonatüvega
Eestis tuvastati kaks positiivset koroonaviiruse proovi, mille puhul võib tegemist olla Omikroni tüvega, teatas terviseamet.
Eestis tuvastati kaks positiivset koroonaviiruse proovi, mille puhul võib tegemist olla Omikroni tüvega, teatas terviseamet.