• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jüri Käo asub juhtima Eesti Energia haldusnõukogu

  Ehkki enne eilset koosolekut levis arvamus, et uus haldusnõukogu võib teha ka ettepanekuid muutusteks Eesti Energia tegevjuhtkonnas, märkis Käo, et see ei olnud arutluse all. «Me ei jõudnudki oma jutuga Eesti Energia tegevjuhtimise tasemele,» märkis ta.
  «Muutusi on vaja juba seetõttu, et Eesti Energia ees seisavad väga suured reorganiseerimise plaanid. Inimesed, kes pikka aega on ühes struktuuris töötanud, ei ole tihtipeale aga muutusteks valmis,» lisas Käo samas.
  Võimalikud muutused Eesti Energia juhtkonnas saavad Käo sõnul toimuda alles siis, kui haldusnõukogu on mõnda aega töötanud ning on välja kujunenud selgem pilt ettevõttest.
  Jüri Käo kaheks asetäitjaks valiti eile Hoiupanga juht Olari Taal ja Aivar Sool maksuametist.
  «Nagu see tihtipeale on, mind lihtsalt räägiti pehmeks,» põhjendas Käo haldusnõukogu esimehe koha vastuvõtmist. Mind ei palunud mitte niivõrd riigi esindajad, kuivõrd ettevõtjad, sest Eesti Energia efektiivsest tööst sõltub ju tegelikult kogu Eesti majandus, lisas ta.
  «Eesti Energia muidugi võtab oma aja, kuid ma ei usu, et ta seda aega nii traagiliselt võtaks,» sõnas Käo. «Ilmselt tuleb aga koomale võtta muid tegemisi Norma Grupi ja Eesti Energia kõrval.»
  Eilsel haldusnõukogu koosolekul jagasid majandusministeeriumi kantsler Margus Leivo ja ministeeriumi nõunik Arvi Hamburg haldusnõukogule esmased ülesanded.
  Kaks põhilist asja, mis nüüd kohe töösse tulevad, on Käo sõnul Eesti Energia ümberkujundamise ja erastamiskava läbivaatamine ning ettevõtte järgmise aasta eelarve kinnitamine.
  «Haldusnõukogu tahaks kiirkorras ümberkujundamise ja erastamise kavasse mõningad parandused sisse viia, enne kui valitsus hakkab seda kinnitama,» lausus Käo.
  Järgmisel kolmapäeval toimuval haldusnõukogu koosolekul keskendutakse Käo sõnul just selle küsimuse läbivaatamisele. Järgnevalt peab haldusnõukogu läbi vaatama ja kinnitama Eesti Energia 1998. aasta eelarve.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.