• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aktsiamöll mõjus ka valuutaturgudele

  Kõik soovivad müüa kõike. Ainus, mida soovitakse osta, on ?veit?i frank ning Saksa marka võetakse lennult. Nii iseloomustas eilset valuutaturgu üks Londoni valuutavahetusfirma töötaja. Esmaspäeval Kagu-Aasiast alanud ülemaailmne finantsturgude kriis sai uue kiirenduse kõigi aegade suurima punktilangusega Wall Streetil. Dollar langes seepeale ?veit?i franki suhtes viimase viie kuu ning Saksa marga suhtes viimase nelja ja poole kuu madalaimale kursile -- 1,7085 margani ehk 13,668 kroonini. Seega langes dollar USA turgudel üle 5 penni ehk umbes 3%. USA aktsiabörsi vabalangus andis hoobi dollarile, sest Ühendriigid on finantsturgudel suurim võlgnik. Jaapan, Saksamaa ja ?veit? seevastu on suurimad kreeditorid.
  Aktsiaturu ja dollari ülikiire langus võttis veidi maha spekulatsioone USA föderaalreservide intressimäärade tõstmise võimaluse üle novembris ning öösel toimus eurodollari suur ralli, mis tähendab, et dollari allapoolesurve jääb vähemalt lähiajal kestma. Kui dollari allakäik jätkub sama kiirena, on oodata mõne tööstusliku suurriigi kõrge ametniku suulist interventsiooni. USA rahandusministri Robert Rubini esmaspäevane rõhumine USA suurepärastele fundamentaalnäitajatele finantsturgudele küll mingit mõju ei avaldanud.
  Euroopa turgude avanedes oli USD küll veidi toibunud, kuid kauplemine jäi ikka väga kõikuvaks. USA turgude avanedes langes dollar taas kursini 1,710 DEMi ehk 13,68 kroonini. Pärast paaritunnist kauplemist USA turul tõusis dollar taas ning õhtul oli USD kursiks 1,728 DEMi ehk 13,82 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.