30. oktoober 1997 kell 22:00

Vene aktsiad huviorbiidis

Venemaa juhtivate aktsiate hinnad langesid eile taas 10--13 protsenti. «Kartsime, et investorid hakkavad massiliselt müüma, aga nad võtavad asja rahulikult,» ütles Beeta Kapitali juhatuse esimees Mart Veskimägi. Ta põhjendas investorite huvi praeguse Venemaa turu suhteliselt madala hinnatasemega.

Veskimägi möönis, et paljud investorid võivad olla teadmatuses Vene turu jätkuvast langusest ja saavad sellest teada alles täna hommikul.

Hansa Asset Managementi fondijuht Peeter Treialt lausus, et Venemaa turu edaspidine käitumine sõltub suuresti USA turust. «Kui Dow Jones alla läheb, et ole midagi head loota,» lisas ta.

Treialt märkis, et sisuliselt ei tohiks langus Hongkongis Venemaa turgu mõjutada, sest majandused ei ole omavahel seotud, pigem on tegemist psühholoogilise mõjuga.

Hoiupanga Aktivajuhtimise ASi juhatuse esimees Kristjan Hänni ütles, et Venemaa turg peaks stabiliseeruma. «Rahunemine ei toimu küll päevapealt, vaid võtab võib-olla isegi mõne nädala aega,» lisas ta.

Väärtpaberiinspektsioon peatas Venemaa-suunaliste fondide osakutega kauplemise teisipäeval, kui aktsiate hinnad Venemaa turul suuresti langesid ja kauplemissüsteem alustas tegevust suure hilinemisega.

Hetkel kuum