2. november 1997 kell 22:00

Turgudel valitseb ebaselgus

Läti aktsiad jäid reedel praktiliselt muutumatuks. Siiski on meeleolu ärev, arvestades, et järgmisel nädalal minnakse aktiivsemate aktsiatega kauplemisel üle pidevkauplemise süsteemile, mis võimaldab hindu muuta kogu kauplemissessiooni vältel. See paneb investoreid jätkuvalt piiluma globaalsete trendide suunas. Reedel toimus börsil ka Staburadze aktsiate oksjon. Aktsiate hind fikseerus 3,31 latil, kuna tavapärase kauplemise käigus tõusis aktsia hind 3,26 latilt 3,27-le.

Kauplemine Vilniuse börsil oli reedel aeglane ning hinnad ei muutunud kuigivõrd oluliselt. Põhinimekirja Litin-indeks langes murdosaliselt pisut kukkunud Hermise panga tõttu. Teised põhinimekirja aktsiad püsisid stabiilsetena. A-nimekiri tõusis seevastu pisut. Investorite huviorbiidis olid jätkuvalt energeetikaettevõtted. Maaklerite hinnangul on kriisisituatsioon möödas ning järgmisel nädalal peaks kauplemine stabiliseeruma

Määramatus ja ebakindlus maailma aktsiaturgudel kajastus reedel ka Venemaa kauplemissüsteemis. RTS-indeks avanes hommikul 2,69% neljapäevaõhtusest tasemest madalamal, tegi siis päeva jooksul väikese tõusu ja lõpetas päeva 422,26 punktil, jäädes päevaga siiski 1,16 protsendiga miinusesse. Maaklerite sõnul on hinnatrend endiselt ebaselge ja välisinvestorite müügiorderid ripuvad endiselt Damoklese mõõgana Venemaa aktsiaturu kohal.

Neljapäeval langesid USA turud taas, kuna kardeti Kagu-Aasias jätkuva kriisi laienemist Lõuna-Ameerikasse, eriti Brasiiliasse, mis on USA kaubanduspartnerite seas olulisel kohal. Brasiilia aktsiaturud langesid neljapäeval 9,81%. Osa analüütikuid ootab aasta lõpul hindade tõusu, kuna pensionifondidesse lisandub suurtes kogustes uut raha. Samuti rõhutatakse, et fundamentaalnäitajad pole halvenenud. Teised ei usu olulist hinnatõusu enne kui olukord Aasias ja Lõuna-Ameerikas on pisutki tasakaalustunud.

Hetkel kuum