• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turgudel valitseb ebaselgus

  Läti aktsiad jäid reedel praktiliselt muutumatuks. Siiski on meeleolu ärev, arvestades, et järgmisel nädalal minnakse aktiivsemate aktsiatega kauplemisel üle pidevkauplemise süsteemile, mis võimaldab hindu muuta kogu kauplemissessiooni vältel. See paneb investoreid jätkuvalt piiluma globaalsete trendide suunas. Reedel toimus börsil ka Staburadze aktsiate oksjon. Aktsiate hind fikseerus 3,31 latil, kuna tavapärase kauplemise käigus tõusis aktsia hind 3,26 latilt 3,27-le.
  Kauplemine Vilniuse börsil oli reedel aeglane ning hinnad ei muutunud kuigivõrd oluliselt. Põhinimekirja Litin-indeks langes murdosaliselt pisut kukkunud Hermise panga tõttu. Teised põhinimekirja aktsiad püsisid stabiilsetena. A-nimekiri tõusis seevastu pisut. Investorite huviorbiidis olid jätkuvalt energeetikaettevõtted. Maaklerite hinnangul on kriisisituatsioon möödas ning järgmisel nädalal peaks kauplemine stabiliseeruma
  Määramatus ja ebakindlus maailma aktsiaturgudel kajastus reedel ka Venemaa kauplemissüsteemis. RTS-indeks avanes hommikul 2,69% neljapäevaõhtusest tasemest madalamal, tegi siis päeva jooksul väikese tõusu ja lõpetas päeva 422,26 punktil, jäädes päevaga siiski 1,16 protsendiga miinusesse. Maaklerite sõnul on hinnatrend endiselt ebaselge ja välisinvestorite müügiorderid ripuvad endiselt Damoklese mõõgana Venemaa aktsiaturu kohal.
  Neljapäeval langesid USA turud taas, kuna kardeti Kagu-Aasias jätkuva kriisi laienemist Lõuna-Ameerikasse, eriti Brasiiliasse, mis on USA kaubanduspartnerite seas olulisel kohal. Brasiilia aktsiaturud langesid neljapäeval 9,81%. Osa analüütikuid ootab aasta lõpul hindade tõusu, kuna pensionifondidesse lisandub suurtes kogustes uut raha. Samuti rõhutatakse, et fundamentaalnäitajad pole halvenenud. Teised ei usu olulist hinnatõusu enne kui olukord Aasias ja Lõuna-Ameerikas on pisutki tasakaalustunud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.