Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turgudel valitseb ebaselgus

  Läti aktsiad jäid reedel praktiliselt muutumatuks. Siiski on meeleolu ärev, arvestades, et järgmisel nädalal minnakse aktiivsemate aktsiatega kauplemisel üle pidevkauplemise süsteemile, mis võimaldab hindu muuta kogu kauplemissessiooni vältel. See paneb investoreid jätkuvalt piiluma globaalsete trendide suunas. Reedel toimus börsil ka Staburadze aktsiate oksjon. Aktsiate hind fikseerus 3,31 latil, kuna tavapärase kauplemise käigus tõusis aktsia hind 3,26 latilt 3,27-le.
  Kauplemine Vilniuse börsil oli reedel aeglane ning hinnad ei muutunud kuigivõrd oluliselt. Põhinimekirja Litin-indeks langes murdosaliselt pisut kukkunud Hermise panga tõttu. Teised põhinimekirja aktsiad püsisid stabiilsetena. A-nimekiri tõusis seevastu pisut. Investorite huviorbiidis olid jätkuvalt energeetikaettevõtted. Maaklerite hinnangul on kriisisituatsioon möödas ning järgmisel nädalal peaks kauplemine stabiliseeruma
  Määramatus ja ebakindlus maailma aktsiaturgudel kajastus reedel ka Venemaa kauplemissüsteemis. RTS-indeks avanes hommikul 2,69% neljapäevaõhtusest tasemest madalamal, tegi siis päeva jooksul väikese tõusu ja lõpetas päeva 422,26 punktil, jäädes päevaga siiski 1,16 protsendiga miinusesse. Maaklerite sõnul on hinnatrend endiselt ebaselge ja välisinvestorite müügiorderid ripuvad endiselt Damoklese mõõgana Venemaa aktsiaturu kohal.
  Neljapäeval langesid USA turud taas, kuna kardeti Kagu-Aasias jätkuva kriisi laienemist Lõuna-Ameerikasse, eriti Brasiiliasse, mis on USA kaubanduspartnerite seas olulisel kohal. Brasiilia aktsiaturud langesid neljapäeval 9,81%. Osa analüütikuid ootab aasta lõpul hindade tõusu, kuna pensionifondidesse lisandub suurtes kogustes uut raha. Samuti rõhutatakse, et fundamentaalnäitajad pole halvenenud. Teised ei usu olulist hinnatõusu enne kui olukord Aasias ja Lõuna-Ameerikas on pisutki tasakaalustunud.
 • Hetkel kuum
Olavi Lepp: rohepöörde juhtimine on seni olnud killustunud ja ebaveenev
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Lagarde: ärge kahelge meie sihikindluses, me pole lõpetanud
Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde ütles, et keskpanga otsuste jälgijad ei tohiks kahelda keskpanga sihikindluses jõuda 2% inflatsioonini.
Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde ütles, et keskpanga otsuste jälgijad ei tohiks kahelda keskpanga sihikindluses jõuda 2% inflatsioonini.
Apple, Amazon ja Alphabet jooksid tulemustega lati alt läbi
Pärast USA aktsiaturu sulgemist avaldatud kolme tehnoloogiahiiu aasta lõpukvartali majandustulemused olid kõik analüütikute ootustest kehvemad.
Pärast USA aktsiaturu sulgemist avaldatud kolme tehnoloogiahiiu aasta lõpukvartali majandustulemused olid kõik analüütikute ootustest kehvemad.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Juhtimises on coaching nõu ja tagasiside andmisest tulemuslikum
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: tuleb madin
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Raadiohommikus: värske investorite TOPi põnevamad paljastused
Nädala viimases raadiohommikus prognoosime majanduse edasist käekäiku üheskoos investori ja ettevõtja Jüri Mõisaga ning laotame teie ette Tallinna börsi esituhande investeerimisportfellid.
Nädala viimases raadiohommikus prognoosime majanduse edasist käekäiku üheskoos investori ja ettevõtja Jüri Mõisaga ning laotame teie ette Tallinna börsi esituhande investeerimisportfellid.

Olulisemad uudised

Üle 90 protsendi lääne firmadest pole Venemaalt lahkunud
Venemaa sissetungi järel Ukrainasse lubasid lääne firmad valjult seal tegevuse lõpetada, kuid vaid väike osa neist on selle lubaduse teoks teinud, vahendab CNBC.
Venemaa sissetungi järel Ukrainasse lubasid lääne firmad valjult seal tegevuse lõpetada, kuid vaid väike osa neist on selle lubaduse teoks teinud, vahendab CNBC.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.