• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtjad taunivad börsil valitsevat pessimismi

  «Praeguse madalseisu ajal oleks ettevõtjatel kõige targem börsiteateid edestava arvuti kuvar ajalehega kinni kleepida ja oma firmat arendada,» märkis Tuulberg. Aktsiate hinna langus ei tähenda majanduse ülekuumenemist, lisas ta.
  Raivo Rand ja Aivar Tuulberg omavad ehitus- ja kinnisvarafirmat, kivi- ja aknatehast, väärtpaberitega tegelevat firmat, Tartu hotelli Barclay ja ehitusmaterjalide hulgimüügifirmat. Viimasel paaril aastal ehitab nende ehitusfirma Moskvas ja järgmisel aastal on tõsiselt plaanis kanda kinnitada Tallinna ehitusturul.
  Ranna ja Tuulbergi ettevõtete grupi tänavune prognoositav kogukäive ulatub 300 miljoni kroonini.
  Oma firmade kaudu mitmete tootmisettevõtete omanikeringi kuuluv ettevõtja Veljo Ipits, kes samuti on Tallinna börsile investeerinud, kinnitas, et kavatseb lähiajal aktsiaid juurde osta. «Arvan, et peataolek lõpeb detsembris ja siis algab börsil uus tõusuperiood,» kommenteeris Ipits. Tema sõnul ootavad investorid praegu vaid soodsat momenti, et taas aktsiatesse investeerida.
  Tuulbergi sõnul tuleks nii börsikrahhist paanikasse sattunuil kui ka algajatel investoritel praegu kolme Eesti suurema panga aktsiaid osta. Need on märkimisväärselt allahinnatud ja tõusevad perspektiivis kindlasti. Samuti on pangaaktsiad erinevalt enamiku tootmisettevõtete aktsiatest igal hetkel likviidsed, rääkis ta.
  «Kui majanduses on tõus, saavad sellest oma osa ka pangad, kes finantseerivad ettevõtteid, kui aga langus, teenivad pangad intressimäärade tõstmise pealt,» lausus Tuulberg.
  «Kui oletame, et meie pankade P/E suhe (aktsia hinna ja kasumi suhe ühe aktsia kohta -- toim.) on järgmisel aastal näiteks 13, saame aktsiate hinnaks väga huvitavad tulemused ja nähtub, et börsil on arenguruumi piisavalt,» märgib Tuulberg.
  Eilse seisuga oli kolme suurima Eesti panga P/E suhe möödunud nelja kvartali kasumit arvestades järgmine -- Ühispangal 11,2; Hansapangal 7,8 ja Hoiupangal 7,6.
  Tuulbergi sõnul on Hansapanga aktsia hind järgmisel aastal 600 miljoni kroonise kasumi puhul 204 krooni, Hoiupangal vastavalt 375 miljonit ja 250 ning Ühispangal 400 miljonit ja 211 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Skandaalne Theranos kulutas vilepuhuja jälitamisele 150 000 dollarit
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.