• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna börsil jätkus hinnaralli

  Tallinna börs on murettekitava kiirusega hakanud novembris kaotatut tagasi tegema. Eile kerkis ÄP indeks 7,94% ja lõpetas päeva 788,22 punkti tasemel. Veelgi ägedama tõusu tegi pangasektori indeks, mis kerkis päevaga 10,26%, 933,68 punktini.
  Hoiupanga aktivajuhtimise tegevdirektor Kristjan Hänni ütles BNSile turul toimuvat kommenteerides, et jõulumeeleolus Eesti investorid kipuvad taas üle reageerima. Tema sõnul ongi praegu ostupoolel eriti aktiivsed just kohalikud väikeinvestorid.
  Börsisüsteemi edukaim ja enim tähelepanu võitev sektor on jätkuvalt pangandus. Eilsest börsisüsteemi 123,8 mln kroonisest päevakäibest andis pangasektor 94,4%. Enim kerkisid Hoiupanga (+14,75%) ja Hansapanga (+11,55%) aktsia. Börsisüsteemi suurima tõusu tegi Viru Ranna aktsia, mis kerkis reedeselt 14krooniselt sulgemishinnalt 20 kroonile ehk 42,9%.
  Viimase kolme päevaga on börs kerkinud ligi 19% ja maaklerid prognoosivad, et tõus võib veel jätkuda. Lähiajal on ette näha siiski investorite huvi kandumist pangasektorilt ka teiste sektorite aktsiatele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.