• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Guatemalas tasub maitsta kohvi ja süüa maisiroogi

  Enamikus Guatemala kohvikutes ja restoranides valmistatud toidud moodustavad segu ameerika, argentiina, hiina, saksa, itaalia, mehhiko ja hispaania köögist, mistõttu spetsiifilisest guatemala köögist rääkida ei saa.
  Guatemalalaste toidud on väga lihtsad. Nad söövad palju maisi, mistõttu enamik roogi valmistatakse maisijahust. Juurde küpsetatakse liha või kala. Kartuli asemel süüakse põnevaid juurvilju, näiteks meenutab üks välimuselt banaani, ent maitselt kartulit. Eurooplasel on sellise maitsega üsna raske harjuda. Kohalikud toidud on üsna odavad, korralik restoranipraad ca 30 quetzali (80 kr), ent leidub ka odavamaid.
  Tasuks meeles pidada, et Guatemalas erineb toit restoranides ja kohvikutes pigem hinna kui kvaliteedi poolest. Üliodava eine saab 2--3 dollariga, restoranieineks tuleks ühel inimesel arvestada 5--7 dollarit (70--100 kr).
  Kuigi Guatemala suuremates linnades kohtab maailma eri köökidega restorane, on põhilised toidukohad siiski ameerika kiirtoidurestoranid. Ka McDonald'sist ei pääse. Hamburger maksab sama palju nagu USAski, ca 3--4 dollarit. Restoranides on hea teeninduse eest kombeks jätta jootraha ca 10% summast.
  Söönuks võib saada ka suurepärastest puuviljadest, näiteks banaanidest, mis sobiva subtroopilise kliima tõttu kasvavad kõikjal ja on imeodavad. Lisaks neile tuntakse Guatemalat ka papaia, avokaado ja kohvi kasvatajana. Viimane on riigile oluline tuluallikas. Arvatakse, et mida kõrgemal mägedes kohvipuu kasvab, seda tihedam tuleb uba ja tugevama, aromaatse maitsega kohv.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Võimude põimumise räpane pesu vajab puhtaks küürimist
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Swedbank tõstis Šiauliai Panga aktsia hinnasihti Tõusuruumi nähakse 34%
Swedbanki hinnangul on Šiauliai Panka toetamas tugev taustsüsteem ning tulemuste paranemine, mille tõttu tõsteti ka aktsia hinnasihti. Praeguselt tasemelt nähakse aktsiale 33,7 protsenti tõusuruumi.
Swedbanki hinnangul on Šiauliai Panka toetamas tugev taustsüsteem ning tulemuste paranemine, mille tõttu tõsteti ka aktsia hinnasihti. Praeguselt tasemelt nähakse aktsiale 33,7 protsenti tõusuruumi.
Meediafirmade TOPi võitja Ekspress Meedia: nii tugev taastumine oli meilegi üllatus
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Emöke Sogenbits: õige firmade kukkumine ootab meid veel ees
Õige firmade kukkumine on ilmselt veel ees, sest koroonapandeemia ajal on paljud ettevõtted end tühjaks pigistanud, ütles HANZA Mechanicsi Balti klastri juht Emöke Sogenbits konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
Õige firmade kukkumine on ilmselt veel ees, sest koroonapandeemia ajal on paljud ettevõtted end tühjaks pigistanud, ütles HANZA Mechanicsi Balti klastri juht Emöke Sogenbits konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".