• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kolmandik Tallinna Vee aktsiaist müüki

  Aktsiad müüakse kahes osas. ASi Tallinna Vesi nõukogu esimees, Tallinna abilinnapea Ants Leemets ütles, et esmalt emiteerib ettevõte täiendavalt 15 miljonit aktsiat ja seejärel müüb 18 miljonit aktsiat. Seega müüakse 33 miljonit aktsiat, mis on 33% ettevõtte uuest aktsiakapitalist. Osa aktsiatest on Leemetsa sõnul plaanis müüa ka välisinvestoritele.
  Tallinna Vee aktsiate müügil jääb ühe aktsia hind Leemetsa hinnangul vahemikku 13--20 krooni. Pärast emissiooni ja aktsiate müüki täidab Tallinna Vesi ka Tallinna väärtpaberibörsil aktsiate noteerimise tingimusi. Leemets lisas, et ettevõtte üks eesmärke ongi noteerida oma aktsiad börsil.
  «Nõukogu otsus ühtis juhatuse seisukohaga,» teatas Leemets. Tema sõnul kinnitasid väärtpaberispetsialistid, et suurema hulga aktsiate müük annab suurema tulu. Varem on Leemets öelnud, et toetab veerandi firma aktsiate müüki, mille korral emissioon oli sama suur, aga müüki läinuks 18 miljoni asemel 10 miljonit aktsiat.
  «Oli vaidlusi, kas müüa 25 või 33 protsenti, aga olgem ausad, kolmandik on ikka ostjale atraktiivsem kui veerand,» sõnas Leemets. Üle kolmandiku aktsiatest linn tema sõnul müüa ei saa, sest vastasel korral loovutaks linn kontrolli firma tegevuse üle.
  Tallinna Vee aktsiakapital on praegu 850 miljonit krooni, nõukogu ettepanekul suurendataks aktsiakapitali ühe miljardi kroonini.
  Leemetsa sõnul kasutab Tallinna Vesi emissiooniga teenitud raha investeeringuteks ja vanade laenude refinantseerimiseks. Aktsiate müügist saadud raha läheb linna kapitalieelarvesse ületuleva aasta investeeringute katteks, selgitas Leemets.
  Tallinna Vee nõukogu ettepanekut aktsiate müügi kohta arutab uue aasta algul linnavalitsus, kes esitab seejärel eelnõu linnavolikogule.
  Lõpliku otsuse aktsiamüügi kohta teeb linnavolikogu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Nafta taastub kuus nädalat kestnud langusest
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Põllumeeste sissetulekust viiendik tuli toetustest
Eelmisel aastal olid põllumajandustootjate sissetulekud keskmiselt 142 174 eurot ettevõtte kohta, toetusi (v.a investeeringutoetused) saadi samas keskmiselt 30 281 eurot ettevõtte kohta ehk 21% kogu sissetulekust, teeb maablogi kokkuvõtteid põllumajandusliku raamatupidamise andmebaasi andmetest.
Eelmisel aastal olid põllumajandustootjate sissetulekud keskmiselt 142 174 eurot ettevõtte kohta, toetusi (v.a investeeringutoetused) saadi samas keskmiselt 30 281 eurot ettevõtte kohta ehk 21% kogu sissetulekust, teeb maablogi kokkuvõtteid põllumajandusliku raamatupidamise andmebaasi andmetest.