16. detsember 1997 kell 22:00

Kolmandik Tallinna Vee aktsiaist müüki

Aktsiad müüakse kahes osas. ASi Tallinna Vesi nõukogu esimees, Tallinna abilinnapea Ants Leemets ütles, et esmalt emiteerib ettevõte täiendavalt 15 miljonit aktsiat ja seejärel müüb 18 miljonit aktsiat. Seega müüakse 33 miljonit aktsiat, mis on 33% ettevõtte uuest aktsiakapitalist. Osa aktsiatest on Leemetsa sõnul plaanis müüa ka välisinvestoritele.

Tallinna Vee aktsiate müügil jääb ühe aktsia hind Leemetsa hinnangul vahemikku 13--20 krooni. Pärast emissiooni ja aktsiate müüki täidab Tallinna Vesi ka Tallinna väärtpaberibörsil aktsiate noteerimise tingimusi. Leemets lisas, et ettevõtte üks eesmärke ongi noteerida oma aktsiad börsil.

«Nõukogu otsus ühtis juhatuse seisukohaga,» teatas Leemets. Tema sõnul kinnitasid väärtpaberispetsialistid, et suurema hulga aktsiate müük annab suurema tulu. Varem on Leemets öelnud, et toetab veerandi firma aktsiate müüki, mille korral emissioon oli sama suur, aga müüki läinuks 18 miljoni asemel 10 miljonit aktsiat.

«Oli vaidlusi, kas müüa 25 või 33 protsenti, aga olgem ausad, kolmandik on ikka ostjale atraktiivsem kui veerand,» sõnas Leemets. Üle kolmandiku aktsiatest linn tema sõnul müüa ei saa, sest vastasel korral loovutaks linn kontrolli firma tegevuse üle.

Tallinna Vee aktsiakapital on praegu 850 miljonit krooni, nõukogu ettepanekul suurendataks aktsiakapitali ühe miljardi kroonini.

Leemetsa sõnul kasutab Tallinna Vesi emissiooniga teenitud raha investeeringuteks ja vanade laenude refinantseerimiseks. Aktsiate müügist saadud raha läheb linna kapitalieelarvesse ületuleva aasta investeeringute katteks, selgitas Leemets.

Tallinna Vee nõukogu ettepanekut aktsiate müügi kohta arutab uue aasta algul linnavalitsus, kes esitab seejärel eelnõu linnavolikogule.

Lõpliku otsuse aktsiamüügi kohta teeb linnavolikogu.

Hetkel kuum