Tallinna klaverivabrik müüs mullu 254 klaverit

12. jaanuar 1998, 00:00

«Põhimõtteliselt on kogu meie toodang tellimustega kaetud ja aastatoodang ette ära planeeritud,» ütles Tallinna klaverivabriku müügikonsultant Heli Helenurm. «On vaid mõned üksikud klaverid, mida me toodame näidistena esitluste jaoks.» Enamik klaverivabriku toodangust läheb ekspordiks ning peamine turg on Ameerikas.

«Möödunud aastal müüsime USAsse ja Kanadasse üle 200 klaveri. Müügi ja turundusega tegelevad seal meie distribuutorid,» rääkis Helenurm.

Ta märkis, et kontsertklaverite turg on küllatki kindlapiiriline ja väljakujunenud, mistõttu vabrik suurt käibekasvu ei prognoosi. «Kavatseme suurendada oma tootmist järk-järgult, otsides kogu maailmas uusi turge. Euroopasse läheb meie klavereid praegu vähe, eesmärk on läbi murda just Saksamaa turule,» ütles Helenurm. «Venemaa turg on pärast Nõukogude Liidu lagunemist kahjuks ära kadunud, seal ei ole meil praegu kontakte.»

Helenurme sõnul on Estonia kontsertklaverid asjatundjate hulgas väga hinnatud eksklusiivkaup.

«Estonia klaverid ei ole konveieritoodang, iga klaver valmib eraldi ning tehakse palju käsitsitööd. Väiksemate firmade toodang on seetõttu kvaliteetsem ja maailmaturul ka haruldasem,» ütles müügikonsultant.

Helenurm lisas, et Estonia klevarite müügiedule USAs on aidanud kaasa ka mõõdukas hind võrreldes konkurentidega, keskmiselt 300 000 krooni klaveri eest.

Tallinn klaverivabrik ostab vajalikud materjalid peamiselt Saksamaalt, klaveri kõlalaudadeks vajaminevat tihedat puitu Venemaalt. Muu puit ja osa metalldetaile on kodumaise päritoluga.

Tallinna klaverivabriku erastas kolm aastat tagasi AS Hiis. Helenurme sõnul lõpetas ettevõte 1997. aasta kasumiga. BNS

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing