13. jaanuar 1998 kell 22:00

Radisson ihkab SASi hotelle

50% Norra, Rootsi ja Taani valitsusele kuuluv SAS teatas juba mullu, et kaalub oma 98 hotellist koosneva hotellivõrgu müümist, mis tegutseb firmamärgi Radisson SAS all. Nüüd on SAS pöördunud Briti investeerimispanga NatWest Markets poole, et too uuriks hotellide müümise võimalusi.

USAs Minneapolises tegutseva Carlson Groupi koosseisu kuuluva Radisson Hotels Worldwide'i tegevdirektor Curtis Nelson ütles: «Kohe, kui nad oma hotelliaktsiad müüki panevad, oleme valmis need ära ostma.»

SAS siiski kinnitab seni, et ta pole veel teinud otsust oma tütarfirma kohta, mille eelmise aasta üheksa kuu kasum oli 189 mln Eesti krooni. Sellele vaatamata on SASi tegevdirektor Jan Stenberg igati mõista andnud, et kavatseb koondada grupi tegevuse ainuüksi lennuärile, mille vallas Põhjalas konkurents üha kasvab. Hotellimüügist saadava rahaga saaks SAS oma lennukiparki järgmise viie aasta jooksul uuendada.

SAS on lubanud lõpliku otsuse Radisson SASi kohta teha järgmisel kuul, kui ta avaldab 1997. aasta majandustulemused. FT-ÄP

Hetkel kuum