15. jaanuar 1998 kell 22:00

Läänemaa elektrivõrk läheb erastamisele

Erastamisagentuuri erastamisüksuse direktor Avo Annus ütles, et 28. jaanuaril peaks agentuuri nõukogu kinnitama Läänemaa elektrivõrgu erastamise lisatingimused ja seejärel peaks juba ettevõtte erastamine välja kuulutatama.

Erastamiskava kohaselt erastatakse Läänemaa elektrivõrk aktsiakapitali laiendamise teel.

Nõukogu otsustab, kas elektrivõrgu müüki korraldatakse sarnaselt Eesti Merelaevanduse erastamisega, kus aktsiate märkija leiti konkursil, või laiendab riik ise Läänemaa elektrivõrgu aktsiakapitali ja leiab aktsiatele enampakkumise teel ostja.

Annus ütles, et Läänemaa elektrivõrgul on korralik äriplaan ja teada investeeringute vajadus. Seega vaatame võimalike investoritena vaid neid, kes on suutelised investeeringute plaani täitma, lisas ta.

Läänemaa Elektrivõrgu direktor Lembit Võlu on öelnud, et loodab erastajaina näha just välisinvestoreid. Praegu 43 miljoni krooni suuruse aktsiakapitaliga Läänemaa elektrivõrk vajab vähemalt 45 miljonit krooni investeeringuid.

Varasemas intervjuus on Võlu teatanud, et Läänemaa elektrivõrk kavatseb ehitada kombineeritult sooja ja elektrienergiat tootva oma jõujaama.

Annuse sõnul oleks Läänemaa elektrivõrgu erastamine esimene samm energiasüsteemi erastamisel.

«Ehkki see on suhteliselt väike osa Eesti Energiaga võrreldes, on tema vastu huvi tundnud mitmed vägagi tõsised äriringkonnad,» teatas Annus.

Hetkel kuum