Börs spekulantide meelevallas

27. jaanuar 1998, 00:00

Eile hommikul hakkasid aktsiate hinnad Tallinna börsil kivina kukkuma ja jõudsid keskpäevaks reede õhtuga võrreldes ca 10% madalamale tasemele. Sellelt tasemelt tekkis turul tugev ostushuvi ja indeksid pöördusid tõusule. ÄP indeks lõpetas õhtul reedese sulgemistasemega võrreldes 3,76% madalamal, 747,76 punktil, mis on käesoleva aasta madalaim tase. Miinuspoolele jäi eile ka tööstusindeks -- päevaga -1,82%, 57,66 punktile.

Maaklerid viitavad oma kommentaarides heade uudiste nappusele turul, mis tekitab investorites pessimismi ja viib hinnad alla.

Võib-olla isegi rohkem kui heade kohalike uudiste nappus pärsib turgu heade välismaiste uudiste nappus, sest senikaua kui Kagu-Aasia kriis ja sellest tingitud ebakindlus kogu maailma börsidel kestab, pole põhjust oodata välisinvestorite pöördumist Eesti turule.

Kohalikest investoritest kaotas üks osa oma raha sügiseses krahhis ja üks osa on börsil mängimise hävimise kartuses lõpetanud. Seega ei luba hetkel börsil ringleva raha piiratud mass aktsiahindadel kõrgemale tõusta ja toimuvad liikumised on põhjustatud puhtalt spekulatiivsest kauplemisest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing