29 märts 1998

Rakvere lihakombinaat sai börsilt lisaaega

Algselt pidi Rakvere lihakombinaat registreerimisprospekti esitama märtsi lõpuks. «Palusime börsilt ajapikendust, sest kombinaadi konsolideeritud ja auditeeritud majandustulemused pole veel koos,» ütles Rakvere lihakombinaadi infojuht Andrit Heidov. Tema sõnul on tulemuste kokkupanemine veninud sellepärast, et Rigas Miesnieksi aastatulemused pole veel täpselt teada. «Kogu Miesnieksi raamatupidamine on tehtud käsitsi ja sellepärast ongi asi viibinud,» lisas Heidov.

Täna peaks Rakvere lihakombinaat saatma börsile Rigas Miesnieksi eelmise aasta esialgsed majandustulemused. Miesnieksi eelmise aasta käive oli suurusjärgus 300 ja kahjum alla 30 miljoni krooni.

Kui arvestada, et ka seakasvatusettevõte Ekseko jäi eelmisel aastal 6 miljoni krooniga miinusesse, jääb Rakvere lihakombinaat konsolideeritud tulemuste järgi kahjumisse. Kombinaadi enda kasum eelmisel aastal oli 21,2 miljonit krooni.

Rakvere lihakombinaadi peadirektor Peeter Maspanov on ka varem öelnud, et Rakvere jääb tõenäoliselt tütarettevõtete kahjumi tõttu konsolideeritud tulemuste järgi kahjumisse. «Juba Miesnieksi ostes oli teada, et nendega tuleb probleeme,» on Maspanov öelnud. «Häid ettevõtteid ju ei müüda.»

Reedel ei õnnestunud Peeter Maspanovilt kommentaari saada, sest ta viibis Rigas Miesnieksi nõukogu koosolekul.

Rakvere kombinaadi selle aasta esimese kahe kuu kahjumiks oli prognoositud 3,5 miljonit krooni. Tegelikult teenis Rakvere kahe kuu jooksul miljon krooni kasumit, edestades eelarvet seega nelja miljoni krooniga. Plaani järgi pidi kombinaat kasumisse jõudma juunis.

Hetkel kuum