• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saare Kalur maksab hiigeldividende

  ASi Saare Kalur juhatuse liikme Peeter Jalakase sõnul pole kolmandiku kasumi aktsionäridele jaotamises midagi imelikku. «Ülejäänud raha jääb ju investeeringuteks,» ütles ta. Jalakas lisas, et nii suur dividendimäär ei kujune reegliks.
  ASi Saare Kalur nõukogu esimehe Mart Tamme sõnul ei arvanud ta veel selle aasta alguses, et ettevõtte kasum nii suureks kujuneb. Kasumi lõplik suurus selgus alles pärast tütarettevõtete tulemuste konsolideerimist, lisas Tamme.
  Suuri dividende maksab ettevõte Tamme sõnul sellepärast, et siiamaani on aktsionärid aastaid pidanud leppima tagasihoidliku omanikutuluga. «Meil on ligi 900 aktsionäri, kellest enamik on eakad inimesed ja dividendidest saadav raha kulub neile väga ära,» ütles Tamm. Ta lisas, et käesoleval aastal ilmselt samas suurusjärgus kasumist ja dividendidest rääkida ei saa, eelmine aasta oli erandlik.
  Saare Kaluri aktsiakapital on 7,87 miljonit krooni, dividendidena maksab firma sel aastal välja 5,43 miljonit krooni.
  Varasematel aastatel on Saare Kalur dividendidena jaotanud 10--25 krooni aktsiale. Saare Kaluril on osalus ASides Saare Dolomiit, Saare EPT, Saare Paat, Vätta Puit, Nasva Sadam ja Nasva Jahtklubi.
  Avalikest ettevõtetest on sel aastal kõige rohkem dividende maksnud AS Norma -- 8 krooni 10kroonise nominaaliga aktsia pealt. Läänes peetakse dividendimäära kõrgeks, kui väljamakstav protsent läheneb viiendikule kasumist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.