12. mai 1998 kell 22:00

Saare Kalur maksab hiigeldividende

ASi Saare Kalur juhatuse liikme Peeter Jalakase sõnul pole kolmandiku kasumi aktsionäridele jaotamises midagi imelikku. «Ülejäänud raha jääb ju investeeringuteks,» ütles ta. Jalakas lisas, et nii suur dividendimäär ei kujune reegliks.

ASi Saare Kalur nõukogu esimehe Mart Tamme sõnul ei arvanud ta veel selle aasta alguses, et ettevõtte kasum nii suureks kujuneb. Kasumi lõplik suurus selgus alles pärast tütarettevõtete tulemuste konsolideerimist, lisas Tamme.

Suuri dividende maksab ettevõte Tamme sõnul sellepärast, et siiamaani on aktsionärid aastaid pidanud leppima tagasihoidliku omanikutuluga. «Meil on ligi 900 aktsionäri, kellest enamik on eakad inimesed ja dividendidest saadav raha kulub neile väga ära,» ütles Tamm. Ta lisas, et käesoleval aastal ilmselt samas suurusjärgus kasumist ja dividendidest rääkida ei saa, eelmine aasta oli erandlik.

Saare Kaluri aktsiakapital on 7,87 miljonit krooni, dividendidena maksab firma sel aastal välja 5,43 miljonit krooni.

Varasematel aastatel on Saare Kalur dividendidena jaotanud 10--25 krooni aktsiale. Saare Kaluril on osalus ASides Saare Dolomiit, Saare EPT, Saare Paat, Vätta Puit, Nasva Sadam ja Nasva Jahtklubi.

Avalikest ettevõtetest on sel aastal kõige rohkem dividende maksnud AS Norma -- 8 krooni 10kroonise nominaaliga aktsia pealt. Läänes peetakse dividendimäära kõrgeks, kui väljamakstav protsent läheneb viiendikule kasumist.

Hetkel kuum