• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jeeni kurss ründab madalusrekordeid

  Eile oli valuutaturgude tähelepanu pööratud taas Kagu-Aasiale ning Jaapani jeenile. Järjest paisuv vägivallalaine Indoneesias süvendab muret kogu regiooni finantsturgude suhtes, mis kokkuvõttes mõjub nii või teisiti negatiivselt jeenile. Viimase kurss ründab taas rekordmadalaid tasemeid. Dollari suhtes langes jeen 134,58 USD/JPYni -- madalaim kurss alates 7. aprillist, Saksa marga suhtes on Jaapani valuuta langemas viimase poolteise aasta madalaimale kursile.
  Mis puutub interventsioonivõimalusse, siis siin on arvamused kaksipidised. Ühest küljest on suur oht, et jeeni langemisel alla 135 USD/JPY taseme muutub interventsioon vägagi reaalseks. Sellekohase vihje andis teisipäeval Jaapani rahandusministeeriumi osakonnajuhataja Haruhiko Kuroda. Teisalt on jälle vähetõenäoline, et tuleb Ameerika Ühendriikidega koordineeritud tegevus, nagu see toimus 1995. aastal, vaid Jaapani Pank peab oma asjadega ise toime tulema.
  Ameerika Ühendriigid on inflatsioonivastase võitluse tõttu huvitatud tugevast dollarist. Vastasel korral on Föderaalreserv sunnitud tõstma intresse, mis omakorda mõjub halvasti ettevõtlusele ning muule finantssektorile. Täna Birminghamis algav juhtivate tööstusriikide tippkohtumine ütleb aga kindlasti midagi jeeni kohta selle kursi allamäge kappamise pidurdamiseks. Pikemas perspektiivis jäävad jeeni väljavaated aga fundamentaalnäitajate tõttu kesiseks. Jaapani keskpanga kõrge ametniku sõnul hakkab riiki valitsev deflatsioon avaldama riigi majandusele mõju alles suve lõpul, aga deflatsiooni kiirus on väike.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Argo Rosin: tõsiroheline pööre vajab rohkem insenere
Ühiskonnas tuleb hakata tunduvalt rohkem väärtustama reaalaineid ja insenertehnilisi erialasid, mis õpetavad ringmajanduse probleeme lahendama, kirjutab Tallinna Tehnikaülikooli professor ja inseneriteaduskonna teadusprodekaan Argo Rosin.
Ühiskonnas tuleb hakata tunduvalt rohkem väärtustama reaalaineid ja insenertehnilisi erialasid, mis õpetavad ringmajanduse probleeme lahendama, kirjutab Tallinna Tehnikaülikooli professor ja inseneriteaduskonna teadusprodekaan Argo Rosin.
Kuidas leida oma rahale hea kodu?
Investorid üritavad paaniliselt leida oma rahale head kodu, taustaks heitlik olukord majanduses ja aina uusi tippe vallutavad börsiindeksid.
Investorid üritavad paaniliselt leida oma rahale head kodu, taustaks heitlik olukord majanduses ja aina uusi tippe vallutavad börsiindeksid.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Euroopa kiireima kasvuga majandust kimbutavad vanad mured
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.