• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangasektor andis lootust

  Möödunud päeavade kiirele kukkumisele järgnes eile Tallinna börsil oodatud korrektsioon ülespoole. Kas aktsiaturul on põhi selleks korraks käes, ei julge ega taha keegi ennustada.
  ÄP indeks kerkis eile äärmiselt tagasihoidlikus kauplemises 0,18%, sulgudes 629,93 punktil. Börsi ja vabaturu kogukäive ulatus registreeritud 261 tehingus 34,55 mln kroonini.
  Kuigi langejaid oli turul endiselt rohkem kui tõusjaid, oli nende ülekaal eile võrdlemisi napp (11:8). Turu liidersektoris, pangaaktsiate hulgas ei olnud ühtegi langejat. Enim kerkis Forekspanga aktsia -- 3,33% 93 kroonile. Teiste pangaaktsiate muutused olid tagasihoidlikud, jäädes 0% ja 0,53% vahele. Enimkaubeldud oli eilsel kauplemisvaesel turul Hansapanga aktsia (käive 9,55 mln kr).
  Suurimad muutujad olid eile kaks börsi põhinimekirjas noteeritud ehitusfirmat. Samal ajal kui Merko Ehituse aktsia hind tõusis päevaga 4,07% 28,1 kroonile, EMV aktsia hoopis langes 5,11% ja lõpetas päeva 41,75 kroonil. Tegemist võis siin olla ka liitumisplaanide lõplikust luhtumisest tuleneva investorite ümberpaiknemisega ühest firmast teise.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.