Pangasektor andis lootust

15. mai 1998, 00:00

Möödunud päeavade kiirele kukkumisele järgnes eile Tallinna börsil oodatud korrektsioon ülespoole. Kas aktsiaturul on põhi selleks korraks käes, ei julge ega taha keegi ennustada.

ÄP indeks kerkis eile äärmiselt tagasihoidlikus kauplemises 0,18%, sulgudes 629,93 punktil. Börsi ja vabaturu kogukäive ulatus registreeritud 261 tehingus 34,55 mln kroonini.

Kuigi langejaid oli turul endiselt rohkem kui tõusjaid, oli nende ülekaal eile võrdlemisi napp (11:8). Turu liidersektoris, pangaaktsiate hulgas ei olnud ühtegi langejat. Enim kerkis Forekspanga aktsia -- 3,33% 93 kroonile. Teiste pangaaktsiate muutused olid tagasihoidlikud, jäädes 0% ja 0,53% vahele. Enimkaubeldud oli eilsel kauplemisvaesel turul Hansapanga aktsia (käive 9,55 mln kr).

Suurimad muutujad olid eile kaks börsi põhinimekirjas noteeritud ehitusfirmat. Samal ajal kui Merko Ehituse aktsia hind tõusis päevaga 4,07% 28,1 kroonile, EMV aktsia hoopis langes 5,11% ja lõpetas päeva 41,75 kroonil. Tegemist võis siin olla ka liitumisplaanide lõplikust luhtumisest tuleneva investorite ümberpaiknemisega ühest firmast teise.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing