21. mai 1998 kell 22:00

Leedu laevaremonditehas liigkallis

Berman lausus, et kohtumisel ühe Leedu ministriga avaldas viimane arvamust, et erastatava laevaremonditehase hind on mitte vähem kui 100 mln litti ehk umbes 350 mln krooni. «Minu arvates on see liiga kõrge hind, arvestades, et erastatava tehasega tuleb pärast selle ostmist probleeme,» sõnas Berman.

Leedu laevaremonditehas asub riigi käest renditaval maal ja pole teada, kuidas Leedus tulevikus maaküsimused lahendatakse, lausus Berman. «Meile öeldakse küll, et kõik saab korda, aga kui paned 350 miljonit krooni sellesse projekti, tahaks tuleviku osas tõsisemaid garantiisid,» sõnas Berman.

26. maiks peavad kõik erastamiskonkursil osalevad firmad esitama Leedu erastamisagentuurile täiendava pakkumuse. Balti laevaremonditehas osaleb koos ASiga Talinvest Suprema.

Küsimusele, kui heaks peab Berman Balti laevaremonditehase võimalusi erastamiskonkurss võita, vastas tehase tegevjuht, et nende pakkumus on küllaltki hea.

Hetkel kuum