• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Inglise Pank tõstis repomäära

  Dollari kurss Saksa marga suhtes langes eile nädala madalaimale tasemele (1,7642 DEMi), kuid ei püsinud seal kaua ning hakkas taas kiiresti tõusma. Valuutakursside volatiilsus oli tingitud paljude asjaolude kokkusattumisest. Marka toetasid head, Venemaa finantskriisist ülesaamise uudised ning Saksamaa majanduskasvu tugevad näitajad. Saksamaa sisemajanduse kogutoodang kasvas esimeses kvartalis võrrelduna möödunud aasta sama perioodiga 3,8 protsenti, mis on suurim majanduskasv Saksamaa ühendamisest saadik (1990. a). Jaapani üks ajaleht teatas, et Moskva taotleb seitsmelt juhtivalt tööstusriigilt 10 mld dollari suurust toetust, lisaks on kuu lõpul tulemas rahvusvaheliselt valuutafondilt 560 mln dollarine osa 9,2 mld dollari suurusest krediidiliinist. Kuid analüütikud ei ole veendunud, et Venemaa jagusaamine finantskriisist on pöördumatu. Riigis on palju lahendamata probleeme, millest tähtsaim on maksude kättesaamine.
  Dollari/jeeni kauplemine oli närviline. Kuigi arvatakse üksmeelselt, et Jaapani panga interventsiooni enne G7 ei tule, käitusid diilerid vastavalt ütlusele «parem karta kui kahetseda» ning ettevaatlikult osteti ka jeeni.
  Inglise pank üllatas eile rahvusvahelisi finantsturge ootamatu lühiajaliste repolaenude intressi tõstmisega 25 punkti võrra 7,50 protsendini. Uudisteagentuuri Reuters küsitlusel arvasid 25 ökonomisti 27st, et Suurbritannia keskpank jätab olulised intressid muutmata. Naelsterlingi kurss tõusis seetõttu Saksa marga suhtes kahe penni võrra 2,916 DEMini (23,328 kroonini).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.