Soome Panga uus juht on selgunud

08. juuni 1998, 00:00

Keskpanga juhi nimetamist, kes on riigis presidendi ja peaministri järel tähtsuselt kolmas ametiisik, olid takistanud mitu nädalat kestnud vaidlused. President oli soovinud, et vabanevale kohale panga juhatuses asuks sotsiaaldemokraat Jukka Pekkarinen, kuid Koonderakond ja rahandusminister Sauli Niinistö olid kindlalt juhatuse laiendamise vastu. President põhjendas oma otsust sellega, et Pekkarinen tagaks Soome rahaliidus olemisele ja Euroopa keskpanga nõuete järgimisele ametiühingute laialdase toetuse.

Vanhala kandidatuuri toetasid koonderakondlased ja opositsioonis olev Keskerakond.

52aastane Matti Vanhala on töötanud keskpangas 25 aastat ning on olnud selle juhatuse liige 1992. aastast peale. Aastatel 1977--1980 oli Vanhala rahvusvahelise valuutafondi (IMF) juhatuse liige. 1992. a peale on ta vastutanud Soome keskpanga rahapoliitika eest ja olnud Sirkka Hämäläineni lähedane abiline. REUTERS-ETA-ÄP

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing