• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome Panga uus juht on selgunud

  Keskpanga juhi nimetamist, kes on riigis presidendi ja peaministri järel tähtsuselt kolmas ametiisik, olid takistanud mitu nädalat kestnud vaidlused. President oli soovinud, et vabanevale kohale panga juhatuses asuks sotsiaaldemokraat Jukka Pekkarinen, kuid Koonderakond ja rahandusminister Sauli Niinistö olid kindlalt juhatuse laiendamise vastu. President põhjendas oma otsust sellega, et Pekkarinen tagaks Soome rahaliidus olemisele ja Euroopa keskpanga nõuete järgimisele ametiühingute laialdase toetuse.
  Vanhala kandidatuuri toetasid koonderakondlased ja opositsioonis olev Keskerakond.
  52aastane Matti Vanhala on töötanud keskpangas 25 aastat ning on olnud selle juhatuse liige 1992. aastast peale. Aastatel 1977--1980 oli Vanhala rahvusvahelise valuutafondi (IMF) juhatuse liige. 1992. a peale on ta vastutanud Soome keskpanga rahapoliitika eest ja olnud Sirkka Hämäläineni lähedane abiline. REUTERS-ETA-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.