9. juuni 1998 kell 22:00

Hoisti Kraana pankrot lükkus sügisesse

Hoisti Kraana ajutise pankrotihalduri Arno Mägi sõnul asub Tallinna linnakohus ettevõtte pankroti väljakuulutamist taas arutama 9. septembril. Mägi ütles, et kuna võlausaldajad olid sellega päri, ei saanud ka temal midagi selle vastu olla. Samas pidas ta ka loomulikuks, et enne ettevõtte pankroti väljakuulutamist tuleb jõuda selgusele, kes ikkagi on seaduslik omanik.

Kõik Hoisti Kraana aktsiad kuulusid kuni eelmise aasta augustini Raigo Pertile, kes oli need pantinud Venemaa kütusekontsernile Orenburgneft. Viimane leidis tookord, et tal on õigus aktsiad pandiesemena 2 miljoni dollarilise ettemaksu katteks müüki panna ning ostis need ise ära. Orenburgnefti käest rändasid aktsiad edasi Eriõli tütarfirma ASi Diopsiid omandusse.

Raigo Pert on seni veendunud, et Orenburgneft rikkus tema sõlmitud lepingut ning et aktsiate müükipanek pandiesemena oli seadusevastane. Perdi esindaja vandeadvokaat Andres Hallmägi ütles, et kohtulik vaidlus selle üle, kas Orenburgneftil üldse oli õigus aktsiaid müüki panna, on kogu algatatud kohtuvaidluste rägastiku peaküsimus. Selle küsimuse juurde tuleb Tallinna linnakohus aga alles 11. augustil.

Hoisti Kraanale kuulub 51 protsenti Bekkeri sadamat haldavast ASist Balti Baas, mille pankrot on juba välja kuulutatud.

Hetkel kuum