Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Üle pika aja tõusis ka RTS

  Riia börs erinevalt teistest Balti börsidest tõusis 1,69 protsenti. Maaklerid on siiski murelikud, sest regiooni trendinäitaja -- Eesti, kukkus üle nelja protsendi ning kardetakse, et langus kaldub ka Lätti. Börsi käive (76 994 latti) oli peaaegu kom korda väiksem kui päev varem. Näib, et ostetakse vaid väikeseid koguseid. Turuliider Unibanka langes santiimi võrra 1,94 latini. Käive oli peaaegu 20 000 latti.
  Vilniuse börs lõpetas nädala kukkumisega. Põhinimekirja indeks LITIN langes uuele kõigi aegade madalaimale tasemele (699,74 punktini), LITIN-A langes 0,56 protsendi võrra 1619,77 punktini. Maaklerite sõnul pole selgi nädalal midagi head loota, kui Eestis langus endiselt jätkub. Hermise pank langes peaaegu 5 protsendi võrra 137,95 litini. Tema eeskuju järgis ka konkurent Vilniuse Pank, kukkudes 34,85 litini. Elav oli kauplemine Leedu Gaasiga, mis pidevkauplemisel tõusis 1,05 litini. Turuvälise kauplemise, keskmise hinnaga 0,96, käive oli 513 000 litti. Maaklerite arvates ostab Leedu Gaasi kokku Leedu-Vene ühisettevõte Stella Vitae.
  Eelarvekoodeksi vastuvõtmine Venemaa riigiduumas viis RTS-süsteemi indeksi 4,94 protsendi võrra üles 151,33 punktini. Käive oli küll tagasihoidlik 23,8 mln dollarit ning suuremaks optimismist pole veel põhjust. Ostuaktiivsust täheldatakse siiski vaid spekulatiivsete investorite poolt, pikemaajalisi investoreid võib oodata pärast olulisemat tõusu, s.o heal juhul paari-kolme nädala pärast. ÜES kerkis 8,66% võrra 0,133 dollarini.
  USA toimus neljapäeval pühade-eelne kasumivõtmine, kuna reedel olid finantsturud iseseisvuspäeva puhul suletud. Müügisurve oli eriti aktiivne tehnoloogiasektoris, seal oli ka eelnev hinnaralli olnud teiste sektoritega võrreldes veidi hoogsam. Nasdaq kukkus 1,07 protsendi võrra. Dow Jonesi tööstuskeskmine suutis jääda ülalpoole 9000 punkti taset ning langes vaid 0,26 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
USA aktsiaturg: Nasdaq keeras kaotuse võiduks
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Stroomi ranna suplusalalt avastati raske kütteõli reostus
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
Hinrikuse idufirma kaasas üle 7 miljoni euro
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.