5. juuli 1998 kell 22:00

Üle pika aja tõusis ka RTS

Riia börs erinevalt teistest Balti börsidest tõusis 1,69 protsenti. Maaklerid on siiski murelikud, sest regiooni trendinäitaja -- Eesti, kukkus üle nelja protsendi ning kardetakse, et langus kaldub ka Lätti. Börsi käive (76 994 latti) oli peaaegu kom korda väiksem kui päev varem. Näib, et ostetakse vaid väikeseid koguseid. Turuliider Unibanka langes santiimi võrra 1,94 latini. Käive oli peaaegu 20 000 latti.

Vilniuse börs lõpetas nädala kukkumisega. Põhinimekirja indeks LITIN langes uuele kõigi aegade madalaimale tasemele (699,74 punktini), LITIN-A langes 0,56 protsendi võrra 1619,77 punktini. Maaklerite sõnul pole selgi nädalal midagi head loota, kui Eestis langus endiselt jätkub. Hermise pank langes peaaegu 5 protsendi võrra 137,95 litini. Tema eeskuju järgis ka konkurent Vilniuse Pank, kukkudes 34,85 litini. Elav oli kauplemine Leedu Gaasiga, mis pidevkauplemisel tõusis 1,05 litini. Turuvälise kauplemise, keskmise hinnaga 0,96, käive oli 513 000 litti. Maaklerite arvates ostab Leedu Gaasi kokku Leedu-Vene ühisettevõte Stella Vitae.

Eelarvekoodeksi vastuvõtmine Venemaa riigiduumas viis RTS-süsteemi indeksi 4,94 protsendi võrra üles 151,33 punktini. Käive oli küll tagasihoidlik 23,8 mln dollarit ning suuremaks optimismist pole veel põhjust. Ostuaktiivsust täheldatakse siiski vaid spekulatiivsete investorite poolt, pikemaajalisi investoreid võib oodata pärast olulisemat tõusu, s.o heal juhul paari-kolme nädala pärast. ÜES kerkis 8,66% võrra 0,133 dollarini.

USA toimus neljapäeval pühade-eelne kasumivõtmine, kuna reedel olid finantsturud iseseisvuspäeva puhul suletud. Müügisurve oli eriti aktiivne tehnoloogiasektoris, seal oli ka eelnev hinnaralli olnud teiste sektoritega võrreldes veidi hoogsam. Nasdaq kukkus 1,07 protsendi võrra. Dow Jonesi tööstuskeskmine suutis jääda ülalpoole 9000 punkti taset ning langes vaid 0,26 protsenti.

Hetkel kuum