Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liiwi viina reklaam keelu alla

  Tänavu 15. juunil saatis tarbijakaitseameti asedirektor Enn-Toivo Annuk Liiwi Heliisile ettekirjutuse, mille kohaselt pidi firma oma reklaamikampaania peatama.
  Liiwi Heliisi kaubikutel on kiri Viin/Liiwi Heliis/ Vodka, mis Annuki väitel on alkoholi välireklaam ja seega reklaamiseaduse rikkumine.
  Reklaamiseaduse kohaselt võib alkoholi välireklaam olla vaid hoonel, milles asub kange alkohoolse joogi müügikoht.
  Samuti sisaldub firma reklaamis sõna «võta», mis tarbijakaitseameti hinnangul on tõlgendatav üleskutsena toote tarbimiseks. Reklaamiseaduse kohaselt on aga keelatud reklaam, mis otseselt kutsub üles alkoholi ostma ja tarbima.
  Liiwi Heliisi turundusdirektor Janek Kalvi nentis, et tegemist on pretsedendiga, sest varem pole tarbijakaitseamet ühegi alkoholitootja reklaame keelustanud. «Me pole sugugi kõige räigema reklaamiga tootja ja pole kohe kindlasti seadust rikkunud,» väitis Kalvi. «Siin on tegemist reklaamiseaduse puudujääkidega, mis võimaldavad seadust tõlgendada mitmel viisil.»
  Kalvi sõnul keelab reklaamiseadus alkoholi välireklaami ühistranspordis ja taksodel. «Meie saame aru nii, et ülejäänud transpordiliikidel on see lubatud,» põhjendas Kalvi kirja firma kaubikutel.
  «Tõenäoliselt anname kampaania keelustamise kohtusse,» ütles Kalvi. «Praegu on asi augustisse edasi lükatud, sest tarbijakaitseamet on puhkusel.»
  Tarbijakaitseamet nõudis kaubikutelt kirja ja toodetelt reklaami eemaldamist ning ettekirjutuse edastamist ka Liiwi Heliisi toodangu edasimüüjatele.
  Lisaks on nõude eemaldada kiri kaubikutelt teinud Paistu vallavalitsus juba 31. märtsil. Alkoholitootja asub valla territooriumil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Karoli Niilus: riigihangetega saab aidata lahendada keskkonna- ja sotsiaalprobleeme
Riigihanked peidavad endas paljudele teadmata ressurssi – võimalust laiemalt toetada ühiskondlikku toimetulekut, kirjutab rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna nõunik Karoli Niilus.
Riigihanked peidavad endas paljudele teadmata ressurssi – võimalust laiemalt toetada ühiskondlikku toimetulekut, kirjutab rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna nõunik Karoli Niilus.
ELMO käive prognoositust mitu korda väiksem
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Müüt versus tegelikkus: inimesed peavad keskklassiks tegelikkuses pigem jõukaid
Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse uuringust selgus, et inimeste ettekujutus keskklassist on hoopis midagi muud kui selle tegelikkus.
Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse uuringust selgus, et inimeste ettekujutus keskklassist on hoopis midagi muud kui selle tegelikkus.
Segadused Türgi sadamas: Eesti ettevõte kisti Venemaa viljavarguste skeemi
Türgi võimud on Ukraina prokuratuuri palvel kinni pidanud laeva, milles on ligi 7000 tonni Ukrainast pärit nisu. Kahtlustatakse, et tegu on Ukrainast varastatud teraviljaga. Veose tarnija on aga Tartus registreeritud ettevõte, mille juht on teatanud laevaomaniku väitel veose täielikku legitiimsust, kirjutab Logistikauudised.
Türgi võimud on Ukraina prokuratuuri palvel kinni pidanud laeva, milles on ligi 7000 tonni Ukrainast pärit nisu. Kahtlustatakse, et tegu on Ukrainast varastatud teraviljaga. Veose tarnija on aga Tartus registreeritud ettevõte, mille juht on teatanud laevaomaniku väitel veose täielikku legitiimsust, kirjutab Logistikauudised.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.