Hansa äratas Helsingis huvi

10. august 1998, 00:00

Tallinna börs püsis ka reedel viimasele ajale iseloomulikult vaikne. Ainsana näitas veidi elavamat kauplemist Hansapanga aktsia. Maaklerite sõnul tulenes Hansapanga aktsia ligi 10 mln kroonine käive eeskätt Helsingi börsil tekkinud huvist.

Kuigi enamiku Tallinna börsil kaubeldavate aktsiate hind jäi reedel kas muutumatuks või langes, viisid arvestatava tõusu teinud Hansapanga (+1,72%) ja Forekspanga (+4,57%) aktsia kergelt üles ka turu keskmist liikumist iseloomustavad indeksid. ÄP indeks kerkis päevaga 0,32%, 402,94 punktile.

Lisaks kahele pangaaktsiale jäid reedel plusspoolele veel vaid Tallinna Kaubamaja, Baltika ja Leks Kindlustuse aktsia. Kõigi kolme aktsia käive oli aga ülimalt tagasihoidlik, jäädes 9000 ja 36 000 krooni vahele.

Spetsialistide hinnangul on turu üldist liikumist määravaks teguriks lähipäevadel turuliidri Hansapanga aktsia liikumine. Kui huvi Helsingi börsil peaks jätkuma, võib Hansapanga aktsia tõus jätkuda.

Teise tegurina mõjutavad turgu börsifirmade (eriti pankade) juulikuu majandustulemused, mis hakkavad selguma võib-olla juba sel nädalal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing