• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansa äratas Helsingis huvi

  Tallinna börs püsis ka reedel viimasele ajale iseloomulikult vaikne. Ainsana näitas veidi elavamat kauplemist Hansapanga aktsia. Maaklerite sõnul tulenes Hansapanga aktsia ligi 10 mln kroonine käive eeskätt Helsingi börsil tekkinud huvist.
  Kuigi enamiku Tallinna börsil kaubeldavate aktsiate hind jäi reedel kas muutumatuks või langes, viisid arvestatava tõusu teinud Hansapanga (+1,72%) ja Forekspanga (+4,57%) aktsia kergelt üles ka turu keskmist liikumist iseloomustavad indeksid. ÄP indeks kerkis päevaga 0,32%, 402,94 punktile.
  Lisaks kahele pangaaktsiale jäid reedel plusspoolele veel vaid Tallinna Kaubamaja, Baltika ja Leks Kindlustuse aktsia. Kõigi kolme aktsia käive oli aga ülimalt tagasihoidlik, jäädes 9000 ja 36 000 krooni vahele.
  Spetsialistide hinnangul on turu üldist liikumist määravaks teguriks lähipäevadel turuliidri Hansapanga aktsia liikumine. Kui huvi Helsingi börsil peaks jätkuma, võib Hansapanga aktsia tõus jätkuda.
  Teise tegurina mõjutavad turgu börsifirmade (eriti pankade) juulikuu majandustulemused, mis hakkavad selguma võib-olla juba sel nädalal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.