• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EVP hind langeb jätkuvalt

  HF Kapitali analüütiku Mairi Tonsiveri sõnul sõltub EVP hind suuresti sellest, kas parasjagu on, millesse neid investeerida. «Hetkel puudub EVPde vastu huvi, sest ühtegi suuremat ettevõtet või objekti nende eest müügis pole, puuduvad ka uudised sääraste objektide peatse müügile tuleku kohta,» rääkis Tonsiver.
  Suur erastamisbuum on läbi, mõned inimesed veel erastavad maad, kuid neil on EVPd juba olemas ja puudub huvi väärtpaberiturul spekuleerimise vastu, lausus analüütik.
  Ühispanga kapitaliturgude spetsialist Aivo Kangus ütles, et EVPde hind on langenud avalikkuse tähelepanu tõttu. «Ajalehest hinnalanguse kohta lugedes müüvad inimesed «kollased kaardid» maha, samas ei julge teised neid enam osta,» selgitas ta.
  Hinda kergitaks vaid suurte objektide EVPde eest avalikku müüki tulek, sel aastal pole aga midagi suurt müüki oodata, seega pole oodata ka hinnatõusu, märkis ka Kangus. «Hinnalangusel pole mingeid piiranguid, teoreetiliselt on võimalik sama olukord, nagu Lätis oli, kus kohalik erastamisväärtpaber maksis vaid 2% nominaalväärtusest,» sõnas ta. Eestis maksaks sellisel juhul üks EVP 2 senti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.