• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühispangal probleeme turvalisusega

  Tundmatuks jääda soovinud arvutispetsialistide sõnul on Ühispanga andmebaasi kaitsvas tulemüüris augud ja kaitse väliste arvutikasutajate eest panga kohta nõrk.
  Häkkerite ütlusel pääseb ligi Ühispanga arvutitele, milles on opereerimissüsteemiks Windows 95, mida kasutavad peaasjalikult Ühispanga tellerid.
  Võimalik on ligi pääseda Windows 95 kasutava arvuti kõvakettale ja sellega ühenduses olevale printerile. Kõvakettalt saab kopeerida seal olevaid andmeid ja programme.
  Arvutifirma Stallion tegevdirektor Jüri Kaljundi ütles, et tänu paar nädalat tagasi ringlusele tulnud arvutiprogrammile on võimalik väljastpoolt võrgus olevat arvutit interaktiivselt kasutada. Seega on meil masina üle suurem võim kui kodanikul, kes on füüsiliselt arvuti taga, lisas ta.
  Küberneetika instituudi tootedirektor Tarvi Martens kinnitas, et loomulikult on tehniliselt võimalik tulemüüridest läbi murda. Hinnates seda tõenäosust Ühispanga puhul, ütles Martens vaid, et see sõltub sellest, kuidas on Ühispanga sisevõrgud üles ehitatud ja mitmekordsed kaitsevahendid infoserverite ees on.
  «Samas on pangad ühed vähestest asutustest, kus on kontrollmehhanismid mingil määral paigas ja need süsteemid on üles ehitatud nii, et töötaja ei pääse ligi kogu andmebaasile. Pankades on andmeturve küllaltki hea, kuid asjaga tegelevad ju inimesed ja inimesed on paraku ekslikud,» ütles Kaljundi.
  Ühispanga infotehnoloogia juht Andres Keevallik kinnitas, et nemad ei ole leidnud mingeid jälgi võõrastest kasutajatest, kuid asja uurimisega tegeldakse.
  «Alati on võimalik tõestada, et tulemüür ei pea. Seda, et tuleseina kindlus on 100%, ei saa keegi vast väita,» lisas Keevallik. «Seega on ka Ühispangal kahtluse korral põhjust asja kontrollida.» Keevallik ütles, et kõikides pankades on probleeme andmete turvalisusega.
  «Meie firmal on pikaajaline koostöö Ühispangaga ja midagi negatiivset ei oska panga kohta öelda. Loomulikult juhtub igasuguse tegevusega apsakaid, kuid loodame probleemide kiirele lahendamisele,» kommenteeris ASi Epeks juhatuse esimees Toomas Kõuhkna Ühispanga andmebaasi võimalikku leket.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.