27. august 1998 kell 22:00

Muusika Tamula järvel sõdis ilmataadiga

22. augustil Tamula järve ääres Võrumaal

Teist korda toimunud vabaõhusümfooniakontsert tõi Võrru üle 14 000 inimese. Järvele ehitatud laval esines Hollandi Raadio sümfooniaorkester Eri Klasi juhatusel. Solist oli pianist Lauri Väinmaa, samuti balletiartistid Kaie Kõrb ja Viesturs Jansons. Kõlas T?aikovski 1. klaverikontsert, muusika balletist «Luikede järv» ja ilutulestiku saatel avamäng «1812».

Viibisin Tamula järve kontserdil esmakordselt ja kogetu põhjal olen üsna kindel, et järgmisel aastal eelistan kuulata sellist muusikat kontserdisaalis. Üritus võiks olla väiksemale hulgale inimestele. Kvaliteet võiks ületada kvantiteedi. Nüüd jäi muusika õilsus palverännaku varju. Järve omapäraga oleks võinud rohkem mängida. Osa emotsioone võib olla seotud ka ilmastikuga, mida ei saa ette ennustada.

Kui nauditav on tegelikult Hollandi Raadio orkester, kogesin alles kontserdil Estonia kontserdisaalis. Tamula järvel sündinust jäi emotsioonidena valdama paraku vaid laval toimunusse otseselt mittepuutuv, näiteks järelejätmatult vihmavarjuga näkku sudinud eesistuja. Kuid juba üksnes Eri Klasi osalemine on märk, et Tamula ääres tasub tõsisemat laadi üritusi teha. Iseasi, kas just massiürituse vormis.

Hetkel kuum