• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailma börsid

  USA turg reageeris jaapanlaste püüdele korrastada oma kehvas seisus pangandust positiivselt Dow tõusuga. Jätkuvalt tekitavad ärevust firmade kolmanda kvartali aruanded, mis ilmumvad järgmiste nädalate jooksul. Chrysler tõusis esmaspäeval 44,19 dollari tasemele, kallinedes 2,44 dollari võrra. Tõuke andis prognoositust 15 senti parem kolmanda kvartali tulemus, 1,02 USD, mis ületab eelmise aasta sama perioodi tulemuse 50% võrra. Edukad olid Internetiga seotud firmad, Excite kerkis 3,125 USD võrra 34,75 tasemele, Lycos 2,125, 29,25, Amazon.com 2 USD 93,187-le ja America Online 1 USD, lõpetades 93,375.
  Helsingi alustas teisipäeval langusega. Pärast esmast langust taastus ostuhuvi, mis siiski vaibus päeva teisel poolel, viies indeksi 0,97% eilsest madalamale. Mõju avaldas USA turgude langus ning Nokia hinna kiire nõrgenemine. Paberitööstussektori teisipäeval väga aktiivselt kaubeldud liideraktsia UPM-Kymmene langes 1%, 111 margale.
  Päev algas kukkumisega ka Stockholmis. Pärast kiiret langust muutis indeks suunda ning tõusis päeva teisel poolel 2773 punktile. Ericssoni aktsiate nõrkus Ühendriikides mõjutas tugevalt turul valitsevat meeleolu. Ostusurve nõrgenes ning turg langes päeva lõpuks 2722 punktini, jäädes siiski 0,1% plusspoolele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.