21. oktoober 1998 kell 22:00

Benefonilt suure mehe mobiiltelefon

Soome mobiilitootja Benefon tõi turule harjumatult suure ja raske GSM-mobiiltelefoni Benefon Vega. Mõõtmetelt ja kaalult sarnaneb see kunagisele kultustelefoni Nokia 2110ga, mis on aga ammu tootmisest maha võetud. Peale Benefoni fännide on uus aparaat mõeldud ka neile, keda häirib mobiiltelefonide muutumine üha väiksemaks.

Suurel telefonil on kuut rida teksti ja sümboleid mahutav ekraan. Menüü ülesehitus on lihtne. Uuendusena näitab see Benefon ka kellaaega ja kuupäeva. Telefonil on kalender ja kalkulaator. Vegat on võimalik panna automaatselt mingitel kellaaegadel sisse- ja väljalülituma. Kui klahve paarikümne sekundi jooksul mitte vajutada, need lukustuvad.

Peale olemasolevate meloodiate saab Benefon Vegaga BeneWini tarkvara abil ise helinaid komponeerida. Telefonil on kolme tüüpi akusid, millest võimsusaku annab sissetulevast kõnest märku ka vibratsiooniga.

Vegat saab kasutada ka termomeetrina, sest telefon näitab aku temperatuuri.

Saadaval on kuut värvi korpusega mudelid. Menüü on ka vene keeles, aga mitte eesti keeles. Telefon kasutab väikest SIM-kaarti.

Autovarustus, käed-vabad-seadmed ja laadijad on samad mis varasemal NMT tüüpi Benefon Spical.

Hetkel kuum