3. detsember 1998 kell 22:00

Lennunduses luuakse liite

Estonian Air sõlmis kolmapäeval pikaajalise koostöölepingu SASiga, millega seoses ta katkestab suvehooaja alguses koostöölepingu Finnairiga. Finnair kui British Airwaysi koostööpartner pürib Oneworldi, SAS on aga sellega konkureeriva liidu Star Alliance liige. On selge, et edaspidi tiheneb Estonian Airi koostöö Star Alliance'i kuuluvate lennufirmadega.

Soome Finnairi peadirektori Antti Potila sõnul loodab Finnair pääseda Oneworldi juba lähinädalatel. «Me oleme liidus suhteliselt väike lennufirma ja saame sellest kindlasti kasu. Kuid me ei karda, et Finnair seal oma identiteedi kaotaks,» ütles Potila.

Oneworldi asutas septembris British Airways, sinna kuuluvad veel American Airlines, Canadian Airlines, Austraalia Qantas Airways ja Hongkongi Cathay Pacific Airlines.

1997. a mais loodud Star Alliance'i kuuluvad SAS, Saksa Lufthansa, United Airlines, Thai International, Air Canada ja Brasiilia Varig. Sinna loodab peatselt pääseda ka Jaapani All Nippon Airlines, kes sõlmis nüüd koostöölepingu SASiga.

Autor: BNS

Hetkel kuum