Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Koehne ostis riigi osaluse raudteeremondiettevõttes

  «See oli mulle raske otsus, kirjutasin pakkumisele numbri tund enne lõpptähtaega,» meenutas eelmise kuu lõpul erastamisagentuuri esitatud pakkumist firma omanik Dieter Koehne. Meile oli oluline vältida partnerit, kelle tulek võiks mõjuda hävitavalt, selgitas ta. «Perefirma peab alati valima hoolega partnerit, sest ebaedu korral on perekonna raha kadunud,» põhjendas Koehne.
  EVR Koehne finantsjuht Andres Kulm on varem öelnud, et ilmselt leidub Eestis huvigruppe, kes on raudteega seotud ning nende seas võib olla ostuhuvilisi.
  Erastamisagentuuri peadirektor Väino Sarnet on varem põhjendanud ühisfirma aktsiate erastamist asjaoluga, et riik ei ole tavaliselt mingi ettevõtte vähemusaktsiatest kasu saanud. «Pigem on riigi poolt vaadatuna seal kapital asjata kinni,» märkis Sarnet. Selge on, et riik ei arenda firmat eraomanikuga võrdse huviga, lisas Dieter Koehne.
  Hermann Koehne Bauunternehmung ostis eile riigi 49% osaluse EVR Koehnes 30,75 mln krooni eest.
  Erastamisagentuur määras kaks kuud tagasi aktsiate müüki välja kuulutades alghinnaks 16,1 mln krooni. Eesti suurim raudtee ehitus- ja remondifirma hooldab ASile Eesti Raudtee kuuluvat raudteevõrku, firmas töötab 480 inimest.
  EVR Koehne ja Eesti Raudtee sõlmisid ühisfirma asutamise ajal lepingu, millega on Koehnele alates 1997. a algusest kuueks aastaks tagatud minimaalne tööde maht. EVR Koehne suurim projekt on Tallinna-Narva raudteelõigu remont.
  Koehne sõnul ei muutu firma tegevus oluliselt pärast lepingu lõppemist. «Juba vanaisa õpetas mulle füüsikaseadust: mis liigub, see kulub. Küsimus on ainult, kui kaua see aega võtab,» rääkis Koehne.
  EVR Koehne selle aasta käive on 175 mln krooni ja tuleva aasta käibe prognoos 165 mln krooni.
  Kasum sõltub Narva liini ehitamise tulemustest, märkis EVR Koehne juhatuse esimees Kaupo Sirk.
  Koehne perefirma alustas tegevust 111 aastat tagasi Saksamaal Ruhri piirkonnas Oberhausenis. Firma suurima saavutusena nimetas Dieter Koehne Berliini ja Hannoveri vahelise raudteelõigu remonti, mille järel arendavad rongid seal kiirust 350 kilomeetrit tunnis.
  Autor: Koit Luus
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehituspood Viimsis paneb uksed kinni: "Ootame tormiseid aegu“
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Eksperdid: Eesti pensionisüsteem toetub liiga raskelt esimesele sambale
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Porsche aktsia odavnes alla IPO hinna
Porsche aktsia sulgus täna 81,8 eurol, mis on 70 eurosenti alla IPO hinna.
Porsche aktsia sulgus täna 81,8 eurol, mis on 70 eurosenti alla IPO hinna.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Elektri universaalteenuse hinnaarengu määrab saastekvoodi turg
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.

Olulisemad lood

Oluline võit Ukrainale: vene väed suruti Lõmanist välja
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.