13. jaanuar 1999 kell 22:00

Kõrgkoolid laenavad ühiselamute remondiks

Teisipäeval arutasid laenuvõtmise tingimusi Tartu ülikooli finantsdirektor Taimo Saan, rahandusministeeriumi välisabi ja laenude osakonna juhataja Agate Dalton, Ühispanga asepresident Margus Schults ja kapitaliturgude osakonna juhataja Margus Kangro.

Ülikooli finantsdirektori Taimo Saani sõnul leidis projekt ministeeriumis toetust. «Suurlaenu vajalikkus enam kahtlust ei tekita,» rääkis ta.

Jaanuari lõpus kohtub Agate Dalton Pariisis Euroopa sotsiaalarengufondi esindajatega. Fond on Saani hinnangul projekti nõus finantseerima tõenäoliselt 50 protsendi ulatuses ehk 150 miljoni krooniga. «Laenu võtaks riik 15 aastaks viieaastase maksepuhkusega ning intressiga euribor pluss üks protsent,» märkis ta.

Ühispank lubas ministeeriumis Saani sõnul leida 12. veebruariks 150 miljoni krooni suuruse emissiooni korraldajad. Sündikaatlaenust tasub tõenäoliselt üliõpilasküla 60 protsenti ning riik ja Tartu linn mõlemad 20 protsenti.

«Teise laenu pikkus on arvatavasti kuni 10 aastat ning see on sotsiaalarengufondilt võetavast laenust kõrgema intressiga,» lausus Saan

Ülikooli loodab saada laenudele kinnituse veebruari alguses, misjärel need saadetakse valitsusse ja riigikokku. «Laenu hakkab arutama siiski järgmine riigikogu koosseis,» märkis Saan.

Autor: BNS

Hetkel kuum