19. jaanuar 1999 kell 22:00

Nurgelised Avose lihvkettad pakuvad uut kvaliteeti

Nurklihvidele mõeldud Avose lihvketaste kolmnurkne kuju, spetsiaalsed augud kettas ja selle tagapadjas tagavad ketta läbipaistvuse töö ajal, mis võimaldab materjali lihvida efektiivsemalt, täpsemini ja kvaliteetsemalt kui harilike ümmarguste lihvketastega.

Ketta vormi ja aukude tõttu selles katkeb lihvimistsükkel järjest kiirete kordustega -- eristuvad puhkeaeg ja lihvimisaeg. Puhkeajal pinda ei lihvita, kuid sealt eemaldatakse abrasiivterad ja lihvitava pinna puru. Seda võimaldavad avaused kettas ja tagapadjas. Töö käigus tekitavad need õhuvoolu, mis kübemed kettast eemaldab. Sel viisil väheneb ketta kulumine ja pikeneb kolmandiku võrra selle eluiga. Tänu ketta ülesehitusele jääb lihvketta töötamise ajal temperatuur kuni 25 protsenti madalamaks kui ümarketta puhul.

Avose ketaste süsteem võimaldab nurklihvi lihvimisel 5--15° nurga all hoida. Tavaliste lihvketaste puhul tuleb töötada 30° nurga all. Avose kettad on tootlikumad ning kuluvad vähem.

Avose fiiberkettaid saab nurklihvijale paigaldada lisavõtmeid kasutamata, ketas nõuab spetsiaalset tagapatja. Kolmnurgakujuline auk ketta keskel ja spetsiaalne lukustusmutter takistavad ketta libisemist tagapadjal ja masinal.

Kõik Avose fiibertooted kuuluvad ISO 9002 kvaliteedisüsteemi ja neil on DSA ohutuslitsents nr 2416.

Keraamilise abrasiiviga fiiberketas F944 sobib sulamite ja tugevdatud terase lihvimiseks. Tsirkooniumoksiid-abrasiiviga fiiberketas F827 sobib terase, eriti roostevaba terase lihvimiseks. Kõrgema klassi alumiiniumoksiidist abrasiiviga fiiberketast F293 kasutatakse mitmete materjalide töötlemisel.

Hetkel kuum