Kadi Heinsalu • 2. veebruar 1999 kell 22:00

Lellep loodab veebruaris riigieelarvesse paremat laekumist

Esialgseil andmeil laekus jaanuaris tänavuse eelarve tuludest 5,1% ehk 934,8 mln krooni. Veebruaris prognoosib rahandusministeerium laekuvat 1,195 mld krooni. Sellesse summasse pole arvestatud Telekomi aktsiate müügi raha. Mullu veebruaris laekus eelarvesse 995,4 mln krooni.

Agu Lellep ütles, et ta ei näe katastroofi riigieelarve laekumises, ehkki ei saa väita, et kõik on ideaalkorras. «Eelmise aasta lõpus ja jaanuaris oli maksulaekumine suhteliselt kehv. Praegune maksulaekumine tõestab, et tagasiminekut pole, on pigem paigaltammumine, millest edasi võib tulla tõus,» lisas Lellep.

Kulutuste poolelt järgitakse rahandusministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Aili Ohlau ütlusel veebruaris põhimõtet, et osa kulutusi tehakse aasta teises pooles ja paljud selle aasta investeeringud on seotud Telekomi aktsiamüügist saadud rahaga, mitte maksutuludega. Jaanuaris kulutati Ohlau sõnul isegi vähem kui planeeriti -- 890 miljonit krooni.

Maksuliikidest laekus jaanuaris kõige paremini üksikisiku tulumaksu, pisut üle 10 protsenti aastaks plaanitud summast. 1999. aasta riigieelarve maht on 18,46 miljardit krooni.

Hetkel kuum