• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valuutaturgudel oli ärev vaikus

  Möödunud nädala lõpp möödus valuutaturgudel suhteliselt rahulikult. Maaklerid olid ettevaatlikud uute positsioonide võtmisega nädalavahetuseks, sest olukord on endiselt ärev. Isegi Jugoslaavia rahupüüdluste tagasilükkamine USA ja Suurbritannia poolt kurssidele olulist mõju ei avaldanud. Ei tea, kas hakatakse sõjaga Euroopas juba harjuma? Samas tähendaks rahu sõlmimine euro tugevnemist umbes 100--150 baaspunkti võrra.
  Valuutaturud tegi ettevaatlikuks samuti see, et nädalavahetusel toimusid seitsme juhtiva tööstusriigi (G7) rahandusministrite ja keskpankurite nõupidamine ning maailmapanga ja rahvusvahelise valuutafondi (IMF) kevadkonverents. Oletati, et G7 võib resolutsioonis mainida euro liigset nõrkust.
  Ameerika Ühendriigid tegid möödunud nädalal ettevalmistusi maailma finantssüsteemi reformimiseks. Neljapäeval esines sellekohase ettekandega USA rahandusminister Robert Rubin, kes muu hulgas andis mõista, et IMF ei peaks toetama arengumaid, kelle valuutad on seotud valuutakorviga. Valuutakursid peaksid kas vabalt kujunema või olema seotud tugeva institutsioonilise mehhanismiga (valuutakomitee).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neli põhjust, miks poliitikas läheb nüüd põnevaks
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Suur rahahai: sõidame seina suunas
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Tallinnas vaeb Kõlvart tulevast koalitsioonipartnerit
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.