• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Transporditurg löödi segamini

  Aprill lõpp lõi senise Euroopa transpordituru segamini. Ekspedeerimisfirma Danzas ostis ära ASG. Mõni aeg varem oli ta ostnud Nedloydi ning ise läinud Saksa Posti valdusesse. Lühikese ajaga lõhuti mitu suurte ekspedeerimisfirmade liitu ning samas on vaja ühendada teiste suurte ekspediitorite võrgud.
  Ühinemistest ja lahkuminemistest haaratud ekspedeerimisfirmade klientidel seisab ees segane periood.
  Suured Euroopa ekspediitorid peavad vahetama oma seniseid koostööpartnereid ja esindajaid erinevates riikides. Veel mõni aeg tagasi olid liidus ekspedeerimisfirmad DFDS ja Danzas ning DAN Transport ja Nedloyd. Pärast Danzase, Nedloydi ja ASG koondumist ühe omaniku kätte on DFDS ilma senisest Danzase võrgust ja peab leidma uued esindajad riikidesse, kus seni oli tema klientide ja kaubaga tegelenud Danzas. Sama kehtib ka Nedloydi ja DAN Transpordi ühenduse kohta. Klientide jaoks muutuvad agentide nimed, aadressid, telefonid jne -- muutub sisseharjunud töörutiin ja logistiline skeem.
  Vanade liitude lagunemine ja uute loomine toob kaasa muudatusi ka hindades. Oma senised esindajad kaotanud firmad peavad leidma uued partnerid, kellega lepitakse kokku ka uued hinnad.
  Saksa Posti suurostudest mõjutatud ekspedeerijate klientidel on praegu kõige olulisem saada infot. Toimub ju praegu Euroopas transporditurul väga suur esindajate vahetus. Samuti jääb Euroopasse alles ainult Danzase kaubamärk, Baltimaadesse ja Skandinaaviasse seevastu aga ASG nimi. Kõike seda peavad kliendid teadma ise ning teavitama sellest ka oma koostööpartnereid, kellelt nad kaupa tellivad või kellele kaupa saadavad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.