Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapank ootas aprillilt enamat

  Samad tegurid vähendavad Hansapanga kasumit ka järgmistel kuudel, kuid väga olulist mõju nad siiski ei avalda. Hansapanga finantsdirektori Erkki Raasukese väitel hakkab nüüd lõpuks pankade ühinemisest tekkinud positiivne mõju ennast näitama. «Suhteliselt vähe on tänavu ka erakorralisi kõrvalmõjusid, millest 1997. aasta koosneski,» ütles Raasuke. «Praegune tulu tuleb valdavalt ikka peamisest pangandustegevusest.»
  Hansapanga I kvartali kasum oli 122 mln krooni.
  Hansapank sai aprillis pankadest kõige rohkem ehk 35,1 mln krooni kasumit. Kasumist 47,9 protsenti moodustas intressitulu, 19,1 protsenti finantstulu, 31,8 protsenti tulu teenustasudelt ja 1,2 protsenti muud tulud.
  Aprillis üllatas Optiva Pank, kes sai 2,1 mln krooni kasumit. Panga eelmise kolme kuu kasum oli kokku vaid 1,5 mln krooni.
  Kasumist moodustas 46 protsenti intressitulu, 14,3 protsenti komisjoni- ja teenustasud, 12 protsenti tulu valuutavahetuselt, 26,8 protsenti tulu aktsiainvesteeringutelt ja 1 protsendi muud tulud.
  Ühispank sai aprillis 10,1 miljonit krooni kasumit, millega nelja kuu kasum kasvas 30,1 miljoni kroonini.
  Ühispanga kasumist 62,6 protsenti tuli intressituludest, 19 protsenti teenustasudest, 14,9 protsenti finantstuludest ja 3,5 protsenti muudest tuludest.
  Ühispanga asepresidendi Ülo Suurkase sõnul on panga tänavune stabiilne kasumiteenimine tingitud mullustest põhjalikest provisjonidest ja tänavu paranenud ettevõtluskeskkonnast. «Tundub, et suurt pankrotilainet ei tule ja firmadel läheb praegu päris hästi,» märkis Suurkask.
  Ühegi panga laenuportfell pole vaatamata majanduskeskkonna paranemisele kasvanud. Suurkask ütles, et nii aktiivset laenuandmist kui 1997. aastal, enam ei tule. «Kogemustest on õpitud,» nentis ta.
  Ühispanga likviidsus oli aprilli lõpus äärmiselt kõrge, kuna pank on hoidnud suuri summasid teistes pankades lühiajaliste deposiitidena, tagamaks enda emiteeritud võlakirjade kustutamist.
  Ühispank maksis mai alguses tagasi 1,2 mld krooni välislaenu. Suurkase sõnul avaldub see mai tulemustes vaid bilansimahu vähenemises.
 • Hetkel kuum
Avo Blankin: Saaremaa püsiühendus ja Rail Baltic võiks olla kaks ühes projekt
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
EfTENi uusima fondi saab turult kätte alla puhasväärtuse
EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus (NAV) oli detsembri lõpus 10,82 eurot, samas osaku hind turul on 9,5 eurot.
EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus (NAV) oli detsembri lõpus 10,82 eurot, samas osaku hind turul on 9,5 eurot.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Riigikohus: prokuratuur peab ajakirjanikele trahvi taotlemist usutavalt põhjendama Prokuratuur: meile jäi õigus otsustada avaldamise üle
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.

Olulisemad uudised

Raske aasta laenu-ühistutele: hoiused vähenesid 13%
Möödunud aastal suure pankrotiskandaali läbi elanud hoiu-laenuühistutel pole ette näidata kaotustele võrdväärset kasvu: kukkunud on nii laenuportfell kui ka hoiused.
Möödunud aastal suure pankrotiskandaali läbi elanud hoiu-laenuühistutel pole ette näidata kaotustele võrdväärset kasvu: kukkunud on nii laenuportfell kui ka hoiused.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.