• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapanga aktsia suunab aktsiaturgu

  Pärast kahepäevast pausi ja vahetult enne nädalavahetust jäi kauplemine Tallinna börsil reedel üpris loiuks. Börsisüsteemi päevakäive ulatus 56s registreeritud tehingus vaid 7,71 miljoni kroonini.
  Nii nagu ka eelnevatel kauplemissessioonidel valitses turul Hansapanga aktsia, millega tehtud 35 tehingut andsid 73% börsi päevakäibest. Hansapanga aktsia elava kauplemise taga oli üks suurem müügiorder, mida vahendas maaklerfirma Suprema Väärtpaberid. Hansapanga aktsia hind langes reedel 0,83%, 71,4 kroonile.
  Beeta Varahalduse maakleri Denis Kolomenski sõnul selgus reedel aga, et paljud Suprema Väärtpaberite viimastel päevadel sõlmitud tehingutest võivad jääda kinnitamata, sest aktsiate müüjal (Suprema Väärtpaberid) ei ole lihtsalt piisavat kogust Hansapanga aktsiaid.
  Enne kasvanud müügisurvet maksis Hansapanga aktsia 75,75 krooni. Reedel kukkus hind 71,4 kroonile -- langus seega 5,7%. Kui vastab tõele, et Supremal pole kliendi või iseenda süül orderitele katet, ootaks kindlasti börsi karmi sekkumist.
  Suprema Väärtpaberite analüütik Sten Sumberg kinnitas Postimehele siiski, et laekumiste hilinemisi on ennegi olnud ja kõik müügiks olnud aktsiad jõuavad ostjate kontodele. Samas ütles Sumberg, et börs võib tõepoolest Supremale karistuse määrata.
  Börsi liikumine sõltub selle nädala alguses kahtlemata Suprema ja tema kliendi edasisest tegevusest. Reutersile ütles Sumberg reedel Hansapanga aktsia aktiivsust kommenteerides, et aktsiaga on päevast päeva kaubeldud järjest aktiivsemalt ja nii peaks see kestma ka järgmistel päevadel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Kliimaidud on kaasanud tänavu rekordiliselt investeeringuid
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Õiguskomisjon toetab kaubanduse paindlikumaid töölepinguid
Riigikogu õiguskomisjon toetas tänasel istungil üksmeelselt töölepingu seadusesse muutuvtundide kokkulepete lisamist, mis loob võimaluse sõlmida esialgu vaid jaekaubanduses paindlikumaid töölepinguid.
Riigikogu õiguskomisjon toetas tänasel istungil üksmeelselt töölepingu seadusesse muutuvtundide kokkulepete lisamist, mis loob võimaluse sõlmida esialgu vaid jaekaubanduses paindlikumaid töölepinguid.