Viktoria Korpan • 23. september 1999 kell 22:00

Internetioksjonil on edu

Investeerimispanga Lõhmus, Haavel & Viisemann omanik Rain Lõhmus ei soovinud eile kommenteerida, kui palju inimesi on ennast Eesti esimese internetioksjoni Osta.ee kliendiks registreerinud. Ta märkis aga, et on tulemustega rahul.

«Soome suurima internetioksjonite korraldaja Keltainen Pörssi leheküljel toimub üheaegselt umbes 1400 oksjoni,» rääkis Lõhmus. «Kui arvestada, et nemad tegutsevad juba pikemat aega ja meie ainult kaks päeva, siis on meil head tulemused,» ütles Lõhmus.

Üheaegselt toimub üle 470 oksjoni 22 kategoorias. Müüdavate esemete hinnad kõiguvad 10 kroonist kuni peaaegu poole miljoni kroonini. Kõige arvukamad kategooriad on liiklusvahendid, mobiiltelefonid ja muusika. Üks oksjon kestab sõltuvalt müüja soovist 1--14 päeva.

ASi MicroLink elektroonilise kommertsi ja uue majanduse projektide juht Ville Jehe sõnul ei paku Osta.ee elektrooniline oksjon MicroLinki e-poodidele konkurentsi. «Pigem on see meile kasulik. Esimene Osta.ee's müüdud ese oli MicroLinki arvuti,» nentis Jehe. «Mida rohkem häid internetitooteid, seda rohkem on kasutajaid.»

Balti riikide suurimat elektroonilist kaubamaja Index 100 haldava OÜ Index Net juhatuse esimees, Kaubandus-Tööstuskoja eksjuht Peeter Tammoja ütles, et tema arvates laiendab uus toode turgu, sest Osta.ee kliendid on Index Neti potentsiaalsed kliendid. «Rain Lõhmus on väga andekas, tema ettevõtmised õnnestuvad ja usun, et nad saavad oma turuni?i.»

Tammoja lisas, et on võimalik, et Index Net ja Genex Trade hakkavad koostööd tegema, kuid ei soovinud täpsustada, mis projektiga on tegemist.

Hetkel kuum