• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Internetioksjonil on edu

  Investeerimispanga Lõhmus, Haavel & Viisemann omanik Rain Lõhmus ei soovinud eile kommenteerida, kui palju inimesi on ennast Eesti esimese internetioksjoni Osta.ee kliendiks registreerinud. Ta märkis aga, et on tulemustega rahul.
  «Soome suurima internetioksjonite korraldaja Keltainen Pörssi leheküljel toimub üheaegselt umbes 1400 oksjoni,» rääkis Lõhmus. «Kui arvestada, et nemad tegutsevad juba pikemat aega ja meie ainult kaks päeva, siis on meil head tulemused,» ütles Lõhmus.
  Üheaegselt toimub üle 470 oksjoni 22 kategoorias. Müüdavate esemete hinnad kõiguvad 10 kroonist kuni peaaegu poole miljoni kroonini. Kõige arvukamad kategooriad on liiklusvahendid, mobiiltelefonid ja muusika. Üks oksjon kestab sõltuvalt müüja soovist 1--14 päeva.
  ASi MicroLink elektroonilise kommertsi ja uue majanduse projektide juht Ville Jehe sõnul ei paku Osta.ee elektrooniline oksjon MicroLinki e-poodidele konkurentsi. «Pigem on see meile kasulik. Esimene Osta.ee's müüdud ese oli MicroLinki arvuti,» nentis Jehe. «Mida rohkem häid internetitooteid, seda rohkem on kasutajaid.»
  Balti riikide suurimat elektroonilist kaubamaja Index 100 haldava OÜ Index Net juhatuse esimees, Kaubandus-Tööstuskoja eksjuht Peeter Tammoja ütles, et tema arvates laiendab uus toode turgu, sest Osta.ee kliendid on Index Neti potentsiaalsed kliendid. «Rain Lõhmus on väga andekas, tema ettevõtmised õnnestuvad ja usun, et nad saavad oma turuni?i.»
  Tammoja lisas, et on võimalik, et Index Net ja Genex Trade hakkavad koostööd tegema, kuid ei soovinud täpsustada, mis projektiga on tegemist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.