• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kallas: tolliseadus võib muutuda

  Kallas ütles, et ootab ettevõtjatelt konkreetseid ettepanekuid. «Loodetavasti saab piirduda määruste muutmisega. Seaduseparandused võtavad kaua aega, loodetavasti seda vaja ei lähe, « ütles ta.
  Kallas lisas, et pärast seda, kui ettevõtjad on oma parandusettepanekud esitanud, tuleks korraldada veel üks kohtumine, kus lõplikud lahendused kokku lepitakse.
  Ettevõtjad avaldasid eile pahameelt põhiliselt nende sätete üle uues tolliseaduses, mis nõuavad kauba ajutist ladustamist tolliterminalis ning tolli õigust nõuda ettevõtjatelt kauba sisseveol rahalist tagatist.
  Ettevõtjaid esindasid kohtumisel Eest Kaubandus-Tööstuskoja, Eesti Väliskaubanduse Liidu ning Rõiva- ja Tekstiililiidu esindajad.
  Ettevõtjad leidsid, et kaupade tolliterminalis ladustamise nõue on arusaamatu ning riik soosib sellega eraettevõtjatest terminaalipidajate majandustegevust.
  Valitsuse esindajad leidsid, et terminaliprobleem on lahenemas, sest toll lubab maakleri tehtud deklaratsiooni alusel kaupa ettevõtte territooriumil ladustada.
  Tagatiste osas leidsid ettevõtjad mitu vasturääkivust seadusandluses, kus on täpselt paika panemata, mis alusel neid määratakse. Ettevõtjad leidsid, et seadus võimaldab tolliametnikul oma suva järgi otsustada, kas nõuda tagatist või mitte.
  Kaubandus-tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman ütles, et tolliseaduste muutmise oleks pidanud edasi lükkama. «Aeg on valitud ebasobiv. Tolliamet oleks pidanud teadma, et IV kvartalis suurenevad kaubavood märgatavalt,» lausus ta.
  Tolliameti peadirektor Rein Talvik leidis, et uue tollimisprogrammi ja tolliseaduse rakendamise edasilükkamine oleks andnud veelgi kurvema tulemuse, sest uuest aastast kehtestab Eesti osade riikide kaupade suhtes tollimaksud. Eelmise tollimisprogrammiga ei oleks seda teha saanud.
  Talvik ei olnud nõus, et ASYCUDA tollimisprogramm oli ebaõnnestunud valik. «Euroopa Liidu liikmesriigid on programmid ise enda jaoks välja töötanud. Turul on peale ASYCUDA vaid üks, prantslaste tehtud programm, aga seda pole veel keegi kasutusele võtnud,» väitis Talvik.
  Kaubandus-tööstuskoja peadirektor Mart Relve ütles pärast nõupidamist, et ministeerium oleks pidanud ettevõtjaid kuulda võtma enne tolliseaduse rakendamist. «Jutt sellest, et ministeeriumil on olnud koostöösoov, ei ole õige. Tean mitut ettevõtjat ja organisatsiooni, kellel ei õnnestunud oma seisukohta avaldada,» rääkis Relve. Tema sõnul edastab kaubanduskoda ettepanekud seaduse muudatuste kohta selle kuu jooksul.
  Autor: Henrik Ilves
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
McDonald's müüs oma Venemaa söögikohad maha
McDonald's müüs oma söögikohad Venemaal kohalikule frantsiisivõtjale, lõpetades kiirtoiduketi üle kolme aastakümne kestnud tegevuse selles riigis.
McDonald's müüs oma söögikohad Venemaal kohalikule frantsiisivõtjale, lõpetades kiirtoiduketi üle kolme aastakümne kestnud tegevuse selles riigis.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.