ÄP fototoimetus • 19 detsember 1999

Venemaa esitas Ühinenud Meiereide toodangu kohta arupärimise

Venemaa tahab teada, kust on pärit Ühinenud Meiereide Venemaale müüdava toodangu tooraine, kas Ühinenud Meiereid kasutab realiseerimisaja ületanud võid toodangus senimaani ja kuidas see või on liikunud.

«Nende arupärimine on tingitud suvisest võiskandaalist,» ütles veterinaarameti peadirektor Ago Pärtel. Pärtel lubas Venemaale vastuse saata täna, kuid ei nõustunud reedel ütlema, kuidas ta arupärimisele vastab.

Augustis avastas veterinaarkontroll, et Tartu Külmhoones ja Tartu tollilaos asuva Ühinenud Meiereidele kuuluva importvõi säilivustähtaeg oli lõppenud eelmisel aastal. Lahtitollimata oli ladudes üle 500 tonni võid, lahtitollitud võid samuti mitusada tonni. Ühinenud Meiereid toodab võist Venemaale ekspordiks võisegusid ja hapukoort.

Autor: ÄP

Hetkel kuum