Reuters/Scanpix • 16 jaanuar 2000

Läti börs loodab lepet Norexiga veebruaris

Riia väärtpaberibörs teatas reedel, et Skandinaavia kauplemissüsteemiga Norex loodetakse vastastikuse mõistmise lepe allkirjastada veebruaris ja liitumisläbirääkimised lõpetada järgmise aasta keskpaigaks.

«Kui me allkirjastame Norexiga vastastikuse mõistmise leppe veebruari alguses, on meil võimalus lõpetada Läti väärtpaberituru integratsioon Skandinaavia kauplemissüsteemiga poolteise aastaga,» ütles Riia väärtpaberibörsi president Uldis Cerps pressikonverentsil.

Läti, Leedu ja Eesti väärtpaberibörse kutsuti Norexiga ühinema eelmise aasta septembris ja algselt loodeti alliansiga leping allkirjastada 1999. a lõpuks. «Me peame enamiku tööst ära tegema sellel aastal ja aastaks 2001 võime jätta ainult vähem olulised asjad,» ütles Cerps.

«Me arvame, et ühinemine on kasulik nii Läti börsile kui ka Norexile,» lausus Cerps «Meiepoolne põhiline toetus on uued emissioonid.»

Cerps lisas, et Balti riigid ei pruugi enne alliansiga ühinemist luua uut Balti ühisnimekirja ettevõtetest koosnevat indeksit. «Norexiga ühinemise korral peame kasutama nende amtlikku indeksit ,» lausus Cerps.

Autor: REUTERS

Hetkel kuum