Kristel Raesaar • 14. märts 2000 kell 10:52

Äripäev: kaabellevi seadust tuleb kiiresti muuta

Ühele erafirmale monopoli andnud kaabellevi seadus on ajale selgelt jalgu jäänud ja tuleb kiiremas korras ümber teha, leiab homse Äripäeva juhtkiri.

?Praeguse seisuga monopolipidaja, TELE2 alias Tõnis Paltsi eesmärgid on kindlasti suuremad kui ainult elanikele võimalikult hea telepildi kojutoomine. See on üksnes jäämäe tipp, millest allapoole jääb see, mille pärast tegelikult võitlus käib ? telefoni- ja muu andmeside pluss internet,? kirjutab Äripäev ja küsib: ?Kui TELE2 pürgib andmeside võrgu ainuväljaehitajaks Tallinnas, kas ei peaks ta siis sama tegema ka maapiirkondades? Muidu napsab TELE2 enda kätte tihedasti asustatud kolmandiku Eestist ja muu jääb laokile.?

Äripäev ei toeta aga TELE2ga konkureerivate kaabellevifirmade streiki, mis seisneb klientidelt päevaks telepildi äravõtmises. ?Inimesed on sõlminud lepingud ja neil on õigus saada telepilti sõltumata sellest, kes kellega parasjagu vägikaigast veab või lobi teeb,? seisab juhtkirjas.

Hetkel kuum