Sulev Oll • 10. mai 2000 kell 10:43

Miks teeb kaitsepolitsei majanduspolitsei tööd?

Miks tegeleb kapo mitmete juhtumitegal (nt altkäemaksud ARKis), mis tegelikult võiksid olla majanduspolitsei rida? Kas on siin tegu sellega, et viimane on nõrk, vaene, allasurutud, laisk või hoopis sellega, et kapo haarab teilt avalikkuse ees müüdavamad teemad ära?

Vastus: Juhul kui Kapo uurib kriminaalasju, mis esmapilgul võivad tunduda majanduspolitsei rida, siis üldjuhul on tegemist olnud sama asja raames ka korruptsiooniga, mis on aga kaitsepolitsei valdkonda kuuluv asi. Tihti esineb kriminaalasju, kus on toime pandud mitu erinevat liiki kuritegu ühe ja sama isiku poolt. Sellistel juhtudel jääb asi tavaliselt ikka selle üksuse menetlusse, kes on tegelenud põhiasjaga.

Ka on üsna tavaline, et uued kuriteod selguvad alles uurimise käigus. Nii võib põhimõtteliselt tapmisega tegeleda ka majanduspolitsei. Kas majanduspolitsei on nõrk või mitte on raske öelda, kuid ajapikku muutub ta kindlasti järjest tugevamaks. Ka ei tahaks arvata, et Kapo meie eest mingeid asju ära haarab.

Hetkel kuum