26. juuni 2000 kell 17:23

Valitsusele tehakse ettepanek Eesti Energia ja Latvenergo ühendada

Eesti ja Läti energiaettevõtete koostöövõimalusi analüüsivad töögrupid on jõudnud ühisele veendumusele, et Eesti Energia ja Latvenergo parim koostöövorm on ettevõtete täielik ühendamine. Vastav ettepanek tehakse 30. juuniks ka Eesti ja Läti valitsustele.

Töögrupid peavad ühinemise all silmas nii ärivaldkondade ühendamist kui ka aktsiate vahetamist, ütles Eesti Energia juhatuse esimees Gunnar Okk BNS-ile.

Toimetaja kommentaar:

<i>Eesti Energia tegevjuhid pakuvad valitsusele alternatiivi Narva elektrijaamade erastamisele. Riigile, kui ettevõtte omanikule peaks selline alternatiiv pakkuma huvi, sest Eesti Energia monopoolne positsioon säilib ja isegi tugevneb.

Samas peab aga valitsus arvestama ka Eesti Energia klientide huvidega. Tarbijate seisukohast oleks kõige parem, kui Narva elektrijaamade, jaotusvõrkude ja ülekandevõrgu omanikud ei kattuks ehk Eesti Energia praegune süsteem lõhutakse. Riigile võiks kuuluda ainult ülekandevõrk.</i>

Hetkel kuum