30. august 2000 kell 7:57

Tallinna börs: huvi eelkõige põhinimekirja vastu

Börsil on oodata raha siirdumise jätkumist eelkõige põhinimekirja aktsiatesse, Eesti Telekomi aktsia võib ka leida mõningast ostuhuvi eilse languse taustal ? kuigi firma tegevusele avaldab tulevikus praegu veel prognoosimatut mõju telekommunikatsioonituru liberaliseerumine uuest aastast ning Q-GSM Dynamo turuletoomine ? mis võib seada surve alla ka EMT kasumimarginaalid.

Ka võimalikud ülevõtmiskandidaadid nagu Merko, Norma, Tallinna Kaubamaja, Baltika, Saku Õlletehase ja Viisnurk võivad leida täna suuremat ostuhuvi.

Ka Hansapanga aktsia peaks leidma ostuhuvi, kuigi ei saa välistada võimalikku kasumivõttu firma aktsiast. Hansapank peaks hakkama aktiivsemalt tegutsema Leedus seoses SEB kujunemisega Balti panganduse turuliidriks.

Leedus on Hansapanga turupositsioon kõige kehvem, pank on Leedus ka alles hiljuti alustanud. Orgaaniline kasv võib võtta liiga kaua aega, mistõttu motiveeritus mõne panga ostuks Leedus on oluliselt suurem kui mõni nädal tagasi. Loomulikult oleneb see hinnast ning panga kvaliteedist.

Hetkel kuum