Inno Tähismaa • 5. oktoober 2000 kell 10:53

Sillamäe ettevõtjad ootavad pääsu vabatsooni

Tosinkond Ida-Viru ettevõtet saatsid majandusministrile ettepaneku laiendada Sillamäe vabatsooni väljapoole Silmet Grupile kuuluvat territooriumi, kuid ministeerium punnib esialgu vastu, kirjutab Põhjarannik.

ASi Silmet Grupi tütarettevõtte AS Silmet Kinnisvara tegevdirektor Tõnis Seesmaa ütles, et valitsuse korraldusega hõlmab Sillamäe vabatsoon 400 ha asuvaid Silmet Grupile kuuluvaid maid. Samas kuuluvad sellesse tervikusse veel 12 väiksemat ettevõtet, mis ei kuulu Silmet Gruppi. 'Nende ettevõtete krundid on justkui augud juustutükis,' ütles Seesmaa.

Silmet aladega külgnevad näiteks pakendeid tootev AS Polyform, idaturule respiraatoreid valmistav AS Estfiltechno ja metallkonstruktsioone valmistav AS Norwes Metal.

Vabatsooni laiendamist toetab ka mittetulundusühing Sillamäe Vabatsooni Arendus, kuhu kuulub ka Sillamäe linnavalitsus.

Majandusministeeriumi teatel peab vabatsooni laiendamise otsustama valitsus. Samas on ministeerium teinud ettepaneku vabatsooni piiramiseks, sest praegune tsoon pole täitnud mitmeid kehtestatud nõudeid.

Majandusministeerium tahab ära oodata ka riigikogu menetluses oleva tolliseaduse muutmise, mis käsitleb vabatsooni nõudeid.

Hetkel kuum