Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Õlletehas Tartu suurim investor

  Tartu linnavalitsus kinnitas eile eelmise aasta edukamate ettevõtete konkursi võitjad. Tartu linnavalitsus on ettevõtteid reastanud firmade suuruse ja majandusnäitajate järgi kolmandat aastat järjest.
  Tartu Õlletehas investeeris eelmisel aastal 94 miljonit krooni, mis on järgmistest suurematest investeerijatest ? ASist Tarkon ja ASist Tartu Veevärk ? ligi neli korda enam. Tänavu investeerib Tartu Õlletehas veidi alla 50 miljoni krooni.
  Tartu Õlletehase juhataja Tarmo Noobi sõnul on firma omanik Olvi OY investeerinud õlletehasesse paari aasta jooksul kokku ligi 300 miljonit krooni. ?Investeeringud tähendavad sisuliselt uue õlletehase rajamist, mis mullu suvel käivitus,? rääkis Noop. ?Investeeringud on kindlasti olnud eelduseks, et oleme parandanud märkimisväärselt oma turupositsiooni.? Kui 1999. aasta algul kuulus Tartu Õlletehasele õlleturust 13 protsenti, siis praegu on tartlaste käes umbes 35 protsenti õlleturust.
  Suurte, üle saja töötajaga ettevõtete seas järgnesid võitjale trükikoda AS Kroonpress ja metallide töötleja ning elektroonika allhanketöid tegev AS Tarkon.
  Väikefirmade grupis tunnistati eelmise aasta edukaimaks firmaks transporditeenuseid osutav OÜ Transtar T.P. Keskmiste ettevõtete grupis jagasid esikohta hulgimüügifirma AS Rain ja kondiitrifirma AS Staub.
  Kõige rohkem uusi töökohti ? 78 ? lõi eelmisel aastal õmblustööstusfirma AS Ilves-Extra. Tarkon lõi mullu 70 ja hulgimüügifirma AS Tirsi Hulgi 69 uut töökohta.
  Tartu linnavalitsuse ettevõtlusosakonna juhataja Malle Blumenau kinnitusel jätkab linnavalitsus Tartu parimate ettevõtete väljaselgitamist ka järgmisel aastal. ?Kaalume, kas mitte muuta gruppide jaotust,? tõdes Blumenau. ?Võibolla hakkame edaspidi grupeerima ettevõtteid mitte suuruse, vaid käibe järgi.?
  Tänavusele ettevõtluskonkursile esitasid andmed 58 ettevõtet, mis on kümne võrra vähem kui eelmisel aastal. Blumenau sõnul laekus tänavu konkursiavaldusi vähem väikeettevõtetelt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Tiit Kolde: iga idee, mis tõstab turvatunnet, on kuldaväärt
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Balti aktsiaturul tugev tõusupäev
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Milrem Robotics saadab Ukrainasse 14 robotsõidukit
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Taastuvenergia tasu tõuseb 10 protsenti
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sest kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sest kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.

Olulisemad lood

Raadiohommikus: gaasi haalamisest ja koroonatestide lõppemisest
Kolmapäeva hommikul räägime Äripäeva raadio hommikuprogrammis nii meditsiiniärist, gaasiterminali haalamiskaist kui ka Eesti sisemajanduse koguproduktist ja mainekast arvamuskonkursist.
Kolmapäeva hommikul räägime Äripäeva raadio hommikuprogrammis nii meditsiiniärist, gaasiterminali haalamiskaist kui ka Eesti sisemajanduse koguproduktist ja mainekast arvamuskonkursist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.