• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Õlletehas Tartu suurim investor

  Tartu linnavalitsus kinnitas eile eelmise aasta edukamate ettevõtete konkursi võitjad. Tartu linnavalitsus on ettevõtteid reastanud firmade suuruse ja majandusnäitajate järgi kolmandat aastat järjest.
  Tartu Õlletehas investeeris eelmisel aastal 94 miljonit krooni, mis on järgmistest suurematest investeerijatest ? ASist Tarkon ja ASist Tartu Veevärk ? ligi neli korda enam. Tänavu investeerib Tartu Õlletehas veidi alla 50 miljoni krooni.
  Tartu Õlletehase juhataja Tarmo Noobi sõnul on firma omanik Olvi OY investeerinud õlletehasesse paari aasta jooksul kokku ligi 300 miljonit krooni. ?Investeeringud tähendavad sisuliselt uue õlletehase rajamist, mis mullu suvel käivitus,? rääkis Noop. ?Investeeringud on kindlasti olnud eelduseks, et oleme parandanud märkimisväärselt oma turupositsiooni.? Kui 1999. aasta algul kuulus Tartu Õlletehasele õlleturust 13 protsenti, siis praegu on tartlaste käes umbes 35 protsenti õlleturust.
  Suurte, üle saja töötajaga ettevõtete seas järgnesid võitjale trükikoda AS Kroonpress ja metallide töötleja ning elektroonika allhanketöid tegev AS Tarkon.
  Väikefirmade grupis tunnistati eelmise aasta edukaimaks firmaks transporditeenuseid osutav OÜ Transtar T.P. Keskmiste ettevõtete grupis jagasid esikohta hulgimüügifirma AS Rain ja kondiitrifirma AS Staub.
  Kõige rohkem uusi töökohti ? 78 ? lõi eelmisel aastal õmblustööstusfirma AS Ilves-Extra. Tarkon lõi mullu 70 ja hulgimüügifirma AS Tirsi Hulgi 69 uut töökohta.
  Tartu linnavalitsuse ettevõtlusosakonna juhataja Malle Blumenau kinnitusel jätkab linnavalitsus Tartu parimate ettevõtete väljaselgitamist ka järgmisel aastal. ?Kaalume, kas mitte muuta gruppide jaotust,? tõdes Blumenau. ?Võibolla hakkame edaspidi grupeerima ettevõtteid mitte suuruse, vaid käibe järgi.?
  Tänavusele ettevõtluskonkursile esitasid andmed 58 ettevõtet, mis on kümne võrra vähem kui eelmisel aastal. Blumenau sõnul laekus tänavu konkursiavaldusi vähem väikeettevõtetelt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.