23. oktoober 2000 kell 8:20

Tööstustoodangu müük kasvas 12%

Eesti tööstusettevõtted müüsid 2000. aasta septembris üle 8% rohkem toodangut kui eelmise aasta septembris, teatas statistikaamet. Üheksa kuuga müüsid tööstusettevõtted 12% rohkem toodangut kui 1999. aasta samal ajavahemikul, töötlevas tööstuses 14% rohkem.

Toodangu müük suurenes septembris võrreldes 1999. aasta septembriga kõigis töötleva tööstuse harudes peale trükinduse, kemikaalide ja keemiatoodete, kontorimasinate ja arvutite ning muude transpordivahendite tootmise.

Töötleva tööstuse keskmisest enam suurenes toodangu müük tekstiilitööstuses, nahatöötlemises, kummi- ja plasttoodete, metalltoodete, masinate ja seadmete, elektrimasinate, raadio-, televisiooni- ja sideseadmete ning mootorsõidukite tootmises.

2000. aasta septembris tootsid ettevõtted 19% rohkem elektrienergiat ja 14% rohkem soojust kui eelmise aasta septembris. Elektrienergia tootmine suurenes põhiliselt ekspordi suurenemise tõttu.

Hetkel kuum